Fotografija: Potpisivanje ugovora u uredu gradonačelnika Damira Lneničeka/Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Potpisivanje ugovora u uredu gradonačelnika Damira Lneničeka/Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Lneniček potpisao nove ugovore sa Sportskom zajednicom i Zajednicom tehničke kulture

Ovo je prvenstveno podrška našoj djeci i mladima. Mogu se baviti zanimljivim tehničkim stvarima, a mogu izabrati i neke od brojnih sportskih aktivnosti, rekao je gradonačelnik LneničekGradonačelnik Daruvara Damir Lneniček potpisao je danas ugovore o financijskoj podršci Sportskoj zajednici Grada Daruvara i Zajednici tehničke kulture.

Tako će Sportska zajednica Grada Daruvara ove godine dobiti 145.995,00 eura, a Zajednica tehničke kulture Daruvar, kojoj pripadaju Foto film klub Daruvar, Astronomsko društvo Kumova Slama, Aeroklub Ždral Daruvar i Radio klub Jan Hus, 10.617,82 eura. Ugovore su potpisali predsjednik Sportske zajednice Tihomir Djedović i tajnik Zajednice tehničke kulture, Saša Selihar.

Tihomir Djedović i Saša Selihar/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Tihomir Djedović i Saša Selihar/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Gradonačelnik Lneniček tom je prilikom istaknuo kako je sretan što su unatoč enormnom povećanju cijena energenata i ove godine nastavili s financijskom podrškom Zajednici tehničke kulture i Sportskoj zajednici Grada Daruvara napominjući kako su iznosi isti kao i prošle godine.

Podrška djeci

- To je prvenstveno podrška našoj djeci, mladima te u konačnici i rekreativcima. Svi imaju izbora. Mogu se baviti zanimljivim tehničkim stvarima koje će im sigurno koristiti u životu, a mogu izabrati i neke od brojnih sportskih aktivnosti. Budući da smo svjesni koliki je, nažalost, problem postala pretilost kod djece i općenito manjak aktivnosti, mi im ovdje u gradu stvarno nudimo brojne sportske aktivnosti, tako da doslovno mogu birati kojim će se sportom baviti. Moram spomenuti i našu Zajednicu tehničke kulture koja zajedno s Razvojnom agencijom provodi iznimno koristan višemilijunski projekt "STEMiziraj se i educiraj" - rekao je gradonačelnik Damir Lneniček.

Predsjednik Sportske zajednice Grada Daruvara Tihomir Djedović napomenuo je kako će se novac kojeg su dobili od Grada u najvećoj mjeri potrošiti za rad s djecom.

Mladi daruvarski nogometaši/Foto: HNK Daruvar
Mladi daruvarski nogometaši/Foto: HNK Daruvar

- Mi u našoj Sportskoj zajednici okupljamo od 700 do 800 djece godišnje, što je doista velika brojka. Stvarno imamo puno sportova za ponuditi i nadamo se da svako dijete može izabrati neki sport koji mu najviše odgovara - kazao je Tihomir Djedović.

Tajnik Zajednice tehničke kulture Saša Selihar istaknuo je kako im je drago što se potpore Grada Daruvara za njihov rad u proteklih nekoliko godina povećavaju.

Poticanje kritičkog razmišljanja

- Trudimo se da što više radimo s djecom, da potičemo znanost i kritičko razmišljanje. Jako nam je drago što Grad to prepoznaje i što nastavlja financirati naš rad i pomagati nam kako god može - rekao je Saša Selihar i otkrio kako su njihovi prostori na Slaviku završeni do pola jer je zapelo s financiranjem od strane Nacionalne zaklade. Međutim, u Zajednici tehničke kulture se nadaju da će se i to uskoro riješiti. 

Radionice koje provodi Zajednica tehničke kulture Daruvar/Foto: Razvojna agencija Daruvar
Radionice koje provodi Zajednica tehničke kulture Daruvar/Foto: Razvojna agencija Daruvar

- Prostor je uređen, koristi se, ali je djelomično opremljen. Trebamo još otprilike milijun kuna za nabavku dodatne opreme i materijala za rad za održavanje radionica. To su setovi koji nisu jeftini - pojasnio je Selihar.

Predstavnike medija zanimalo je u kojoj je fazi obnova sportske dvorane.

- U tijeku je završetak javne nabave za izmjenu poda, odnosno parketa. Vjerujem da će se to privesti kraju i da ćemo uskoro vidjeti novi pod koji će odgovarati svim našim sportašima kao i posjetiteljima Daruvarskih toplica. Prvenstveno tu mislim na košarkaše, rukometaše i sve ostale saveze koji dolaze u Daruvar na pripreme - napomenuo je gradonačelnik Damir Lneniček.

Projekt za dom je spreman

Što se pak tiče obnove Planinarskog doma Petrov vrh, prema riječima Tihomira Djedovića, stanje je i dalje nepromijenjeno, odnosno dom je u istom stanju u kakvom su ga zatekli kada su ga preuzeli.

Planinarski dom na Petrovom vrhu već dugo čeka obnovu/Foto: Grad Daruvar
Planinarski dom na Petrovom vrhu već dugo čeka obnovu/Foto: Grad Daruvar

- Projekt za Planinarski dom Petrov vrh je gotov. Znači, natječajna dokumentacija je spremna i predat će se ovaj mjesec. Projekt je vrijedan preko 6 milijuna eura, i ako prođe, imat ćemo potpuno novi dom sa zvjezdarnicom. Nadamo se naboljem - kazao je na kraju gradonačelnik Damir Lneniček. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!