Fotografija: Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak/Foto: MojPortal.hr

Lneniček i Pirak napali Bajsa: Naše projekte predstavlja kao svoje

Ovo su prevažne stvari da bi ih tako olako puštali da samo prođu pored nas, a koliko znam rok za slanje projekata prema Vladi, županu ističe danas - poručio je gradonačelnik Daruvara Damir LneničekOtkad je službeno potvrđena kandidatura Marka Marušića kao HDZ-ova kandidata za poziciju župana Bjelovarsko-bilogorske županije, njegov Stožer krenuo je u žestoku kampanju s kojom ga žele istaknuti političara koji na predstojećim lokalnim izborima treba postati župan.   

Važan dokument

U HDZ-u su se osvrnuli na najavu potpisivanja Razvojnog sporazumoma Županije i Vlade kojeg ocjenjuju važnim dokumentom, ali iz stranke ukazuju kako "sada dolazi na naplatu dugogodišnje Bajsovo ignoriranje gradonačelnika i načelnika". 

Naime, prema njihovim tvrdnjama, projekti koji bi se trebali naći u tom sporazumu, kažu, nemaju veze sa stanjem i potrebama na terenu. Kao primjer navode cestu Čazma-Farkaševac za koju župan Damir Bajs tvrdi da je treba uvrstiti u Prostorni plan dok gradonačelnik Čazme Dinko Pirak ističe kako koridor prema brzoj cesti Zagreb-Bjelovar-Virovitica već godinama postoji u prostornom planu Bjelovarsko-bilogorske i Zagrebačke županije.

Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: MojPortal.hr
Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: MojPortal.hr

- Ne čudi da župan to ne zna, kada nije ni konzultirao čelnike jedinica lokalne samouprave oko njima važnih projekata i sada ima problem, a moram napomenuti da je Grad Čazma s ministarstvom prometa već pokrenuo proceduru za rješavanje pitanja spoja na brzu cestu po postojećem koridoru do Dubrave. Sve ostalo je suludo - poručio je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Pokrenuta procedura

Tu je situaciju prokomentirao i gradonačelnik Daruvara iz redova HDZ-a, Damir Lneniček.

Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara/Foto: Nikica Puhalo
Damir Lneniček, gradonačelnik Daruvara/Foto: Nikica Puhalo

- Prije nekoliko mjeseci, dobili smo obavijest i kratki rok od dva, tri dana da pošaljemo gotove projekte u fazi građevinske dozvole, prema županijskoj razvojnoj agenciji koji će ih onda slati prema Ministarstvu regionalnog razvoja za Fond za oporavak. Poslali smo desetak prijedloga, a nakon nekoliko dana iz županijske agencije su nas izvijestili da izaberemo samo dva koja su nam najvažnija i u visokom stupnju pripremljenosti. S jedne strane Damir Bajs projekte koje su mu poslali gradovi i općine sada predstavlja kao vlastite, a s druge uoči izbora najavljuje projekte koji uopće nemaju veze sa stvarnim stanjem na terenu jer Bajs svih ovih godina svog mandata nije sazvao niti jedan kolegij s gradonačelnicima i načelnicima. Mi smo jedina županija u Hrvatskoj čiji župan ne razgovara s čelnicima lokalne uprave, jer mu je njegov kult ličnosti važniji od brige za razvoj Županije.  Ovo su prevažne stvari da bi ih tako olako puštali da samo prođu pored nas, a koliko znam rok za slanje projekata prema Vladi, županu ističe danas - poručio je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček. 

Iako udari HDZ-a traju otkad je Marko Marušić izabran za njihovog kandidata za župana, župan Damir Bajs zasad ne odgovara na njih.

Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan/ Foto: Deni Marčinković
Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan/ Foto: Deni Marčinković