Fotografija: Sastanak u Općini Končanica/ Foto: Općina Končanica
Galerija
Sastanak u Općini Končanica/ Foto: Općina Končanica

Lneniček i Bakunić upoznali državnog tajnika Žunca s projektima za 2022. godinu

Drago mi je što imamo državnog tajnika iz naše županije, koji je jučer još jednom ponovio da su njegova vrata za nas uvijek otvorena, istaknuo je LneničekDaruvarski gradonačelnik Damir Lneniček jučer se sastao s državnim tajnikom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Velimirom Žunec. Tom prilikom razgovaralo se o brojnim projektima u provedbi, ali i o onima za koje natječaji tek trebaju biti raspisani. 

Damir Lneniček i Velimir Žunac/ Foto: Predrag Uskoković
Damir Lneniček i Velimir Žunac/ Foto: Predrag Uskoković

- Riječ je zapravo o nastavku naše dobre suradnje. Prije svega želim istaknuti da mi drago što imamo državnog tajnika iz naše županije, koji je jučer još jednom ponovio da su njegova vrata za nas uvijek otvorena. Razgovarali smo Nacionalnom planu oporavka i otpornosti, Višegodišnjem financijskom okviru 2021- 2027, ali i Razvojnom sporazumu Sjever, pored ostalog istaknuo je prvi čovjek Daruvara.

Spremni čekamo natječaje

Lneniček je dodao i to da Daruvar ima nekoliko spremnih projekata, za koje postoje i građevinske dozvole, poput obnove doma na Petrovom vrhu te obnove infrastrukture u Dalitu.

- Ostaje nam jedino čekati da se natječaji otvore. Nadalje, razgovarali smo i projektu Digitalnog inovacijskog centra, koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, ali i brojnim drugim projektima koji nas očekuju u 2022. godini, poručio je gradonačelnik Lneniček.

Državni tajnik svoj obilazak potom je nastavio i u Općini Končanica, gdje se sastao s načelnikom Zlatkom Bakunićem.

Višegodišnja suradnja

- Zadovoljstvo mi je što nas je državnik tajnik Velimir Žunac posjetio i ove godine, što samo potvrđuje našu odličnu višegodišnju suradnju. Iskoristili smo priliku te smo obišli projekte koje je naša općina kandidirala upravo preko njegovog ministarstva. Većina njih je i završena, osim adaptacije i dogradnje Vatrogasnog doma u Končanici, gdje su radovi još uvijek u tijeku, poručio načelnik Bakunić.

Zlatko Bakunić i Velimir Žunac u obilasku Vatrogasnog doma u Končanici/ Foto: Općina Končanica
Zlatko Bakunić i Velimir Žunac u obilasku Vatrogasnog doma u Končanici/ Foto: Općina Končanica

Dodao je i to da su državnog tajnika upoznali i s projektima koje tek planiraju prijaviti na natječaje. 

Brojni projekti

- Kao što je poznato, u potpunosti su završeni radovi u unutrašnjosti društvenog doma u Daruvarskom Brestovcu, kao kojeg smo uređivali kroz pet faza. Sada planiramo kandidirati i šestu fazu, koja se odnosi na uređenje okoliša oko doma, a planiramo i izgradnju dječjeg igrališta u tom mjestu. Nadalje, želja nam je prijaviti i projekt dogradnje prostorija Nogometnog kluba "Ribar", a tu je svakako i projekt Aglomeracije, kojeg također planiramo kandidirati, objasnio je Bakunić te dodao da za taj projekt već postoji lokacijska dozvola prema idejnom projektom.

Općina Končanica brojne projekte prijavila je putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU/ Foto: Općina Končanica
Općina Končanica brojne projekte prijavila je putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU/ Foto: Općina Končanica

Čim se otvore novi natječaji Općina Končanica prijaviti i mnoge druge projekte, poput modernizacija nerazvrstanih cesta, za koje također već postoje građevinske dozvole.