Fotografija: Pregršt zanimljivih aktivnosti čeka vas ovoga ljeta u Daruvaru/Foto: Ivo Ravlic/CROPIX, MojPortal
Galerija
Pregršt zanimljivih aktivnosti čeka vas ovoga ljeta u Daruvaru/Foto: Ivo Ravlic/CROPIX, MojPortal

Ljeto u dvorcu: "U Daruvar stižu grupa Pavel i Bruno Mičetić, chill zona spremna za opuštanje"

"Po prvi puta u Daruvaru će se održati i Ethno in DA hood. Želimo na urbaniji način prezentirati hrvatsku tradicijsku glazbu i nošnje", otkriva dio ljetnih zanimljivosti Marija IvandekićDARUVAR – Iako je 5. srpnja, koncertom Brune Mičetića trebalo započeti Ljeto u dvorcu - manifestacija koju organizira Zavičajni muzej Daruvar, početak ovog zanimljivog događanja ipak se pomaknuo za koji dan.

Razlog tome je najavljena kiša koja naposljetku, nije pala.

No, organizatori nam kažu kako će se koncert ipak održati i to već 11. srpnja u 21 sat. Osim najavljenog koncerta, Daruvarčane čeka pregršt aktivnosti tijekom cijelog srpnja i kolovoza.

Marija Ivandekić, v.d. ravnateljice Zavičajnog muzeja, otkrila nam je sve detalje.

Chill out zona svaki dan

- Rezervirajte navedene datume u svojim kalendarima i budite dio raznovrsnog kulturno – umjetničkog sadržaja kojeg smo pripremili za vas.

Osim nastupa glazbenika, naša chill out zona ispred muzeja bit će na raspolaganju svaki dan tijekom cijeloga ljeta. Dođite, opustite se, podružite se.

Kreće
Kreće "Ljeto u dvorcu"/Foto: Predrag Uskoković

Pratite naše objave na društvenim mrežama i web stranici gdje ćemo vas detaljno informirati o nadolazećim događajima i što drugo reći nego – veselimo se i vidimo se, poručila je Ivandekić koja nam je u nastavku otkrila i tko će sve nastupati u sklopu Ljeta u dvorcu.

- Ovom manifestacijom spajamo kulturu, umjetnost i zabavu na urbani način. Bruno Mičetić već nam je dobro znani gost koji je lani kod nas snimio Bachovu Toccatu i fugu u d-molu. Nakon toga je održao koncert u dvorcu, također u sklopu Ljeta u dvorcu. Radi se o zvukovima jazza, bluesa i rocka u kombinaciji električne i akustične gitare, podsjeća Ivandekić koja poziva sve na otvorenje 11. srpnja.

Bruno Mičetić solira ispred dvorca/Foto: Screenshot YouTube
Bruno Mičetić solira ispred dvorca/Foto: Screenshot YouTube

Za razliku od prošle godine, chill out zona, odnosno ljetni dnevni boravak, bit će na raspolaganju gostima svakoga dana u radno vrijeme muzeja.

Mega popularni Pavel

Nakon Mičetića, slijedi Ginknik - zanimljiva izložba 21. srpnja. Osmišljena je kao piknik od 19 sati ispred dvorca. Ljudi mogu ponijeti i deke, bit će promocija destilerije i izložba učenika u suradnji sa srednjom školom u Daruvaru.

Koncert je održan u sklopu manifestacije
Koncert je održan u sklopu manifestacije "Ljeto u dvorcu"/ Foto: Grad Daruvar

- Puno učenika bavi se nekim umjetničkim radom pa im dajemo priliku da pokažu svoje radove kroz jedan urbani događaj, ističe Ivandekić i poziva sve da nikako ne propuste koncert sastava Pavel koji je planiran za 4. kolovoza u 21 sat.


Foto: Ivo Ravlic/CROPIX
Foto: Ivo Ravlic/CROPIX

- Dolaze prvi put u Daruvaru, jako mi je drago što će se predstaviti daruvarskoj publici. A po prvi puta u Daruvaru 26. kolovoz će se održati i Ethno in DA hood. Tijekom godine imamo puno manifestacija kojom se njeguje baština, no mi želimo na urbaniji način prezentirati hrvatsku tradicijsku glazbu, nošnje i slično. Od jutra će biti radionice poput bojanja tkanine prirodnim bojama, izrada torbica, a poslijepodne nas čeka buvljak i druškanje do večernjih koncerata kada će nas zabavaljati Martin Ladika sa svojim bendom i Cinkuši, ističe Ivandekić.

Pet frendly

Ljeto u dvorcu završava 15. rujna Zakijevom večeri - eventom "Daruvar voli svoje pjesnike" koji je posvećen preminulom daruvarskom pjesniku Damiru Začkaju. 

- Prilika je to za sve pjesnike amatere koji se još uvijek nisu predstavili publici. Pozivamo ih da podijele svoje misli s nama, zaključila je Ivandekić.

V.d. ravnateljice Zavičajnog muzeja Daruvar Marija Ivandekić/Foto: Privatni album
V.d. ravnateljice Zavičajnog muzeja Daruvar Marija Ivandekić/Foto: Privatni album

Zanimljivost koju svakako valja naglasiti jest i to da je Ljeto u dvorcu pet frendly manifestacija pa su stoga, kućni ljubimci dobrodošli u svakodnevnu chill out zonu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!