Fotografija: Foto: Grad Čazma
Galerija
Foto: Grad Čazma

LJETO U ČAZMI Od dječjeg festivala, preko koncerata, do utrke u kojoj se ispija pivo

U Čazmi su svi, kažu organizatori, i inače dobrodošli, a ovih dana, kada grad slavi svoje rođendan, i više nego inače„Ljeto u Čazmi“, sada već tradicionalni program koji se organizira povodom Dana Grada Čazme, i ove godine donosi brojne aktivnosti i sadržaje tijekom cijeloga srpnja, i to za Čazmanske i njihove goste različitih uzrasta i afiniteta. Nakon uvodnih koncertnih događanja tijekom prošlog vikenda, ovoga tjedna, u subotu 6. srpnja, na rasporedu je jedno od omiljenih događanja za najmlađe – Kids Play Fest.

Zabava i bicikliranje

 -I ove godine okupit ćemo se na našem Vustju, gdje smo predvidjeli brojne sadržaje za djecu, od vatrogasnih igara, čitanja slikovnica, društvenih igara, vožnji čamcem, do mađioničarskih trikova i sličnog. Programi počinju u 10 sati i potrajat će sve do navečer pa ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže. Nikakve prethodne prijave nisu potrebne – kaže direktorica Turističke zajednice Grada Čazme Ivana Sabljak Murlin.

Foto: Grad Čazma
Foto: Grad Čazma
Foto: Grad Čazma
Foto: Grad Čazma

Za razliku od Kids Play Festa, prijave su bile potrebne za rekreativno-turistički biciklistički maraton Natura Gravel, koji je na rasporedu u nedjelju, 7. srpnja.

- Za sada imamo šezdesetak prijava. Na vožnju po prekrasnoj Moslavačkoj gori biciklisti će krenuti u 9 sati iz Vustja, a nakon što vožnja završi, nastavit ćemo druženje na zajedničkom ručku – kaže Sabljak Murlin.

Nakon događanjima bogatog vikenda, brojni sadržaji obilježit će i sredinu tjedna pa je tako u srijedu, 10. srpnja, na rasporedu turnir u odbojci na pijesku na Gradskom sportskim terenima, a dan kasnije u muzeju će biti otvorena izložba „Šuma okom šumara“.

- Nakon toga nam opet stiže vikend bogat događanjima, pri čemu bih posebno istaknula Craft Beer Fest na koji nam stižu domaći proizvođači craft piva, ali i 1. Čazmansku pivsku milju. Riječ je, naime, o jedinstvenoj utrci u kojoj sudionici nekoliko puta zastaju na punktovima kako bi iskapili čašu piva – pojašnjava Sabljak Murlin.

Veliki koncerti

Čitav niz sličnih događanja, poput obiteljske šatorijade, Dječjeg dana u Bojani, ribolovnih natjecanja i sličnih sadržaja održavat će se tijekom čitavog srpnja, a najveća fešta u gradu planirana je za 19. i 20. srpnja, kada će se obilježiti Dan Grada Čazme i blagdan čazmanske zaštitnice, svete Marije Magdalene.

Foto: Grad Čazma
Foto: Grad Čazma
Foto: Grad Čazma
Foto: Grad Čazma

- Za tu smo prigodu također pripremili čitav niz sadržaja, između ostalog i koncerte Crne magle, Pravila igre, Ringišpil benda i Urbana. Događanja je zaista jako puno, tijekom cijeloga mjeseca, i u njih su uključene brojne udruge, organizacije i građani – kaže Sabljak Murlin, dodajući kako bi u mnoštvu sadržaja svatko trebao pronaći nešto za sebe.

U Čazmi su svi, kažu organizatori, i inače dobrodošli, a ovih dana, kada grad slavi svoje rođendan, i više nego inače.

Foto: Grad Čazma
Foto: Grad Čazma

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!