Fotografija: Daruvarska knjižnica i ove godine organizira U.D.K./Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Daruvarska knjižnica i ove godine organizira U.D.K./Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Ljetni festival u daruvarskoj knjižnici: I ove godine mališane očekuju super aktivnosti...

Ukoliko roditelji žele sami provesti neko vrijeme na Rockabilliju, mogu nam dovesti svoje dijete starije od pet godina koje će biti na sigurnom u prostoru knjižnice. Potrebno se samo najaviti, kaže Romana HorvatDARUVAR – U organizaciji Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, sutra, 30. lipnja počinje najveseliji knjižnični festival u godini. Riječ je o U.D.K. festivalu (U Daruvarskoj Knjižnici) kojeg su financijski podržali Grad Daruvar i Ministarstvo kulture i medija.

Na vrijeme dovedite svoje mališane u daruvarsku knjižnicu/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Na vrijeme dovedite svoje mališane u daruvarsku knjižnicu/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Inače, U.D.K. festival je dječji festival književnosti i zabave, a organizira se u svrhu korištenja knjižnice i poticanja čitanja od najmlađe dobi. Više informacija o svim događanjima koje čekaju najmlađe u tri dana trajanja U.D.K. festivala otkrila nam je ravnateljica knjižnice, Romana Horvat.

Poznata spisateljica

- Ovaj festival organiziramo već šest, sedam godina. Od prvog dana financira nas Grad Daruvar, ali i Ministarstvo kulture i medija. Oni su prepoznali to naše događanje kao važno. Ove godine u goste nam već sutra dolazi Nikolina Manojlović Vračar, autorica nekolicine slikovnica, izuzetno sposobna voditeljica kreativnih radionica. Jako je vedra i pozitivan, djeca ju vole i gotovo svake godine nam dođe. Ona je publici poznata i kao televizijsko lice, a kod nas će ovoga puta promovirati svoju slikovnicu Oblak u žutom kaputu i to u obliku kamišibaja – pripovijedanja uz pomoć slika, odnosno kutije s prozorčićem - kazala nam je Romana Horvat.

Zajedničke igre/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Zajedničke igre/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Idućeg dana, dakle u petak, s početkom u 10 i 30 sati u knjižnicu dolazi spisateljica Maja Šimleša, supruga poznatog duhovnjaka Brune Šimleše.

Žirafa u 3D verziji

- Ona ima zanimljiv serijal o žirafi Suli koja će nam također doći u goste. Djeci je zanimljiva jer je izrađena u 3D verziji, u visini je prosječnog šestogodišnjaka. Kako bismo pojačali program, istoga dana dolaze nam u goste i mališani iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, istaknula je Horvat i dodala kako su i za subotu osmislili zanimljiv program.

Naime, 2. srpnja u Daruvaru se održava i Rockabilly festival pa su odlučili izaći u susret onim roditeljima koji imaju djecu stariju od pet godina.

Dolazak u knjižnicu/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Dolazak u knjižnicu/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

- Ukoliko roditelji žele sami provesti određeno vrijeme na Rockabilliju, mogu nam dovesti svoje dijete starije od pet godina koje će biti na sigurnom u prostoru knjižnice. Uvjet je da nam se prije toga najave jer vršimo upise. Malci će imati priliku sudjelovati na kreativnoj radionici na kojoj će biti jela, pića i mnogo zabave – tema je Alisa u zemlji čudesa, zaključila je ravnateljica Horvat.