Fotografija: Lipik dobio svoju prvu taksi službu/Foto: Compas.hr
Galerija
Lipik dobio svoju prvu taksi službu/Foto: Compas.hr

Lipik dobio prvu taxi službu: "Zasad ćemo voziti samo po danu, ništa od "veselih" vožnji noću"

Vlasnici kafića Mali Caffe, Jasminka i Danijel Golubić, prepoznali su potrebu za ovom uslugom te kupili novo vozilo s pet mjesta i pokrenuli hvalevrijedan biznis u LipikuOd danas u Lipiku s poslovanjem započinje nova Taxi – služba!  Prva je to usluga ove vrste na području Lipika i Pakraca u posljednje vrijeme, a zaživjela je zahvaljujući inicijativi vlasnika Caffe bara Mali Caffe - Jasminke i Danijela Golubića, koji su na postojeći obrt dodatno registrirali uslugu taksi prijevoza. Prepoznavši potrebu, oni su kupili novo vozilo – VW Touran, kapaciteta pet sjedećih mjesta te se upustili u ovaj, u Lipiku dugo čekani poslovni izazov, javlja portal Compas.com.hr.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Prijevoz se svakodnevno može naručiti putem mobitela 099/4444 031 u razdoblju od 7 do 21 sat.

Prakticirat će dnevni promet

O benefitima koje će lokalno stanovništvo imati od komercijalne usluge prijevoza, kao i o ponuđenim cijenama vožnje, kratko smo porazgovarali s vlasnicima.

- Osim Lipika i Pakraca pokrivamo i okolna mjesta. Startna cijena vožnje iznosi 4 eura, a cijena vožnje je 1 euro po kilometru. To znači da će lokalna vožnja unutar Lipika i eventualno Pakraca biti unutar tih 4 eura, dok će se ostale relacije naplaćivati po kilometru do samog odredišta. Na primjer, prijevoz do 22 kilometra udaljene Novske koštat će vas 22 eura, do Požege 57 eura… One posebne, duže relacije na području Hrvatske, kao i ostale pogodnosti poput čekanja putnika i slično - posebno se dogovaraju. U vozilu se nalazi taksimetar koji precizno obračunava uslugu, a plaćanje je u gotovini - objašnjava vlasnica i dodaje da će lokalnom stanovništvu biti na usluzi i za one sitne lokalne prijevoze koji često starijima zadaju glavobolju, poput onih do trgovine, ljekarne, bolnice i slično.

Jasminka i Danijel Golubić/Foto: Compas.hr
Jasminka i Danijel Golubić/Foto: Compas.hr

Lipički taksi će voziti u pravilu dnevni promet, dok su one kasnonoćne i ranojutarnje vožnje „veselijih“ korisnika zasad isključene.

Ideja stigla od prijatelja iz Novske

Otkrivajući kako su došli na ideju pokretanja taksi prijevoza, Jasminka kaže da su mnogi gosti caffe - bara, često i korisnici Toplica Lipik, ostajali u problemu zbog izostanka redovnog prijevoza do obližnjeg Daruvara, Požege ili slično. Kako u svom kafiću imaju dvije zaposlene djelatnice, stvorio se višak vremena koji su zajedno odlučili potrošiti upravo na prijevozničke usluge. Također, važnu ulogu u svemu su imali njihovi prijatelji iz Novske.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

 - Senka i Dubravko Satalo već godinama na novljanskom području vrše usluge taxi prijevoza i bez trunke sebičnosti su nam pomogli u pokretanju istog u Lipiku. Bili su uz nas praktično od ideje do realizacije i ovim putem im želimo zahvaliti na prijateljskoj gesti s nadam se da ćemo im se u nekom trenutku u budućnosti moći odužiti -  poručili su Golubići, a prenosi Compas.

Putnici će se voziti u VW Touranu/Foto: Compas.hr
Putnici će se voziti u VW Touranu/Foto: Compas.hr

Nema sumnje da će ova nova gradska usluga ubrzo opravdati investiciju, ali i da će lokalno stanovništvo prepoznati ponajprije praktičnost taksi prijevoza te njegovu fleksibilnost u smislu mjesta polaska i odredišta – upravo ono što je godinama nedostajalo turističkoj destinaciji poput Lipika.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!