Fotografija: Bazeni su spremni za prve kupače/Foto: Compas.hr
Galerija
Bazeni su spremni za prve kupače/Foto: Compas.hr

Lipički bazeni otvaraju svoja vrata: "Čeka vas dječja olimpijada, ansambl LADO i grupa Ambar"

Za ugostiteljsku ponudu zadužena je lipička tvrtka "Vrata Slavonije", renomirano poduzeće čije je dosadašnje uspješno poslovanje jamstvo kvaliteteNestrpljivi kupači konačno su dočekali početak lipnja i skorašnji početak kupališne sezone, koja će se na popularnim lipičkim bazenima odvijati kao i prethodne dvije godine u organizaciji Grada Lipika, Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA, Turističke zajednice Grada Lipika te komunalnog poduzeća Lipkom, piše lipički Compas.hr.

Cijena ulaznica

Naime, sezona kupanja na Bazenima Lipik započinje već sutra, 3. lipnja pa ćemo tako ljetne mjesece moći provoditi na omiljenoj kupališnoj destinaciji Lipičana i Pakračana. Što se tiče cijena, on se nisu puno mijenjale, odrasli će radnim danom plaćati 20 kuna, djeca 15, dok će vikendom i praznikom cijene iznositi 25, odnosno 18 kuna. I dalje će biti prisutna, već dobro uvriježena praksa naplaćivanja od 16 sati kad će se popodnevno kupanje plaćati nešto manje.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Ugostiteljska ponuda bit će na dvije lokacije, neposredno pri samom ulazu na bazenski kompleks te kod nadstrešnice oko bazena. Na temelju provedenog javnog natječaja, za ugostiteljsku uslugu zadužena je lipička tvrtka „Vrata Slavonije“, renomirano poduzeće čije je dosadašnje uspješno poslovanje jamstvo kvalitete usluge.

Kao što smo uvodno spomenuli, bazeni se otvaraju sutra od 9 sati, a već tijekom ranih dopodnevnih sati bit će održana dječja olimpijada.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

U 20 sati očekuje nas nastup Ansambla LADO. Poznata je činjenica da je poveznica Lipika i ansambla LADO Lipičanin Zvonimir Ljevaković, folklorist, etnograf i etnokoreograf te jedan od utemeljitelja i prvi umjetnički ravnatelj Ansambla LADO, čija se bista od prošle godine nalazi u našem gradu.

Koncert ansambla Lado u Lipiku/Foto: Compas.hr
Koncert ansambla Lado u Lipiku/Foto: Compas.hr

Od 22 sata zabavni će se program nastaviti uz grupu Ambar, a organizatori ističu kako je ovaj bogati program prigodom otvorenja nove kupališne sezone samo uvertira u pravi dašak osvježenja tijekom kojeg će ljeto na lipičkim bazenima biti upotpunjeno mnoštvom zabavnih i sportskih aktivnosti, noćnih kupanja, ali i brojnim iznenađenjima. Ono što je činjenica kojoj se svi vesele jest  produžetak radnog vremena vikendom s obzirom na jenjavanje pandemijske situacije, piše Compas.hr.