Fotografija: Foto: Compas
Galerija
Foto: Compas

Lipičani na Sajmu nautike: "Najavili smo Lađarski kup na Ramincu i pozvali ih sve da dođu"

Ovaj spektakl trebao bi se održati 8. lipnja, a doći će ekipe iz različitih krajeva, uključujući dolinu Neretve, ali i gradove poput Siska, Đakova, Slavonskog Broda, Bjelovara i ZagrebaOd 14. do 17. veljače na Zagrebačkom velesajmu je održan 31. Zagrebački sajam nautike, događaj koji je okupio zaljubljenike u pomorske aktivnosti i ljubitelje nautičke opreme. Među mnogobrojnim atrakcijama koje su privukle posjetitelje, istaknula se promocija monografije pod nazivom "25 godina Maratona lađa".

Osim opsežne retrospektive koja obuhvaća četvrt stoljeća tradicije Maratona lađa, na sajmu su bili prisutni i predstavnici Grada Lipika, gradonačelnik Vinko Kasana i Dalibor Horvat - Dabo, inicijator prvog lađarskog kupa na Ramincu, piše Compas.

Foto: Compas
Foto: Compas

Inače, Horvat također godinama sudjeluje i u Maratonu lađa kao član ekipe Hrvatskog šumarskog društva, podružnica Bjelovar, poznatije kao "Šumari lađari".

2. Lađarski kup na Ramincu

Sajam je bio prilika za predstavljanje različitih lađarskih ekipa, a posebno je istaknut događaj koji će se i ove godine održati u Lipiku - drugi po redu Lađarski kup na Ramincu. Ovaj spektakl trebao bi se održati 8. lipnja, a okupit će šesnaest ekipa, od kojih će biti deset muških i šest ženskih. Sudionici će stići iz različitih krajeva, uključujući dolinu Neretve, ali i gradove poput Siska, Đakova, Slavonskog Broda, Bjelovara i Zagreba.

Foto: Compas
Foto: Compas

Ova manifestacija predstavlja izvanredan spoj tradicije i sportskog duha te pruža priliku ljubiteljima lađarskog sporta da se okupe i pokažu svoje vještine na vodi, rekao je Dalibor Horvat, najavivši uzbudljivu i dinamičnu atmosferu i ove godine.

Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas
Foto: Compas

Gradonačelnik Kasana je naglasio kako će Grad Lipik i ove godine sa zadovoljstvom dati potporu ovoj spektakularnoj utrci te pozvao sve zainteresirane da se pridruže ovom jedinstvenom događaju na lipičkom Ramincu, piše Compas.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!