Fotografija: Ovo će biti druga takva akcija u Daruvaru/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Galerija
Ovo će biti druga takva akcija u Daruvaru/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Liga protiv raka Daruvar: "Organiziramo akciju uzimanja uzoraka krvi za tipizaciju"

"Pozivamo sve koji su u mogućnosti da se odazovu i da se upišu u registar Zaklade Ana Rukavina. Darivanjem krvi 13. rujna nekome će spasiti život", poručuje Milada SofkaDARUVAR - Liga protiv raka Daruvar u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina u Društveno kulturnom centru Daruvar, 13.9 rujna od 11,00 do 14,00 sati organizira akciju uzimanja uzoraka krvi za tipizaciju. 

- Pozivamo naše sugrađane i sve ostale koji su u mogućnosti da se odazovu i da se upišu u registar Zaklade. Darivanjem krvi nekome će spasiti život.

Akcija uzimanja uzoraka krvi za tipizaciju bit će 13. rujna/ Foto: Liga protiv raka Daruvar
Akcija uzimanja uzoraka krvi za tipizaciju bit će 13. rujna/ Foto: Liga protiv raka Daruvar

Pokažite da imamo veliko srce i da želimo pomoći potrebitima, jer se može dogoditi da i mi sami trebamo pomoć. Briga o našim bolesnima nam treba biti jako važna, poručuju iz daruvarske Lige protiv raka. 

Ispunjavanje upitnika

Milada Sofka, predsjednica daruvarske Lige otkrila nam je kako je ovo druga takva akcija u Daruvaru. Prvu je organizirala prijašnja predsjednica Lige Đurđica Šteković prije mnogo godina, zasigurno 20-ak.

- Ono što je važno naglasiti, svi koji se odazovu na akciju, samo će darivati krv i ispuniti jedan upitnik. Ukoliko će biti poklapanja kod uzoraka, ta će osoba biti naknadno kontaktirana od Zaklade. Daljnji postupak nema veze s Ligom. Nadam se da će odaziv biti dobar. Pozivam još jednom sve koji mogu da dođu, to je najmanje što možemo učiniti, poručila je Sofka.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!