Fotografija: Daruvarska Liga protiv raka želi svojim članovima pružiti psihološku pomoć/Foto: Duje Klarić/Cropix (ilustracija)
Galerija
Daruvarska Liga protiv raka želi svojim članovima pružiti psihološku pomoć/Foto: Duje Klarić/Cropix (ilustracija)

Liga protiv raka Daruvar kreće s radionicama psihološke podrške onkološkim bolesnicima

"Važno je da im, kada saznaju dijagnozu, pružimo podršku kako bi se lakše mogli nositi sa svime što ih čeka. Moraju znati kome se mogu obratiti, kao i na što sve imaju pravo kao onkološki bolesnici", ističe Milada SofkaDARUVAR - Liga protiv raka Daruvar u narednom će razdoblju, kroz malo više od mjesec dana, organizirati četiri interaktivna predavanja/radionice na temu osobnog razvoja pod nazivom "Kako si? Budimo jedni drugima podrška".

Prvo u nizu je predavanje/radionica s temom: Ja sam ja, a tko si ti? Poznajemo li se i kako brinemo o vlastitoj psihološkoj dobrobiti.

Predavanje će se održati sutra, 25. siječnje u Društveno kulturnom centru Daruvar, Trg Presvetog Trojstva 5 (Hrvatski dom) s početkom u 17,30 sati.

Prva u nizu

Predavačica je članica, Lige Kristina Kanis Uldrijan.

- Molim članove da se odazovu na ovo predavanje ili da o tome obavijeste svoje bližnje, susjede, rodbinu, stoji u pozivnici Lige protiv raka Daruvar.

U razgovoru s predsjednicom Lige, Miladom Soofka doznajemo o čemu će se sve razgovarati i zašto je onkološkim bolesnicima i članovima njihovih obitelji važno sudjelovati na ovakvim događanjima.

Daruvarska Liga protiv raka redovito pruža svojim članovima potporu/Foto: Korak dalje
Daruvarska Liga protiv raka redovito pruža svojim članovima potporu/Foto: Korak dalje

- Želimo članovima naše Udruge pružiti psihološku pomoć. Kako oboljelima, tako i članovima njihovih obitelji. Važno je da kada saznaju za svoju dijagnozu pružiti im podršku kako bi se lakše mogli nositi sa svime što ih čeka u liječenju. Želimo im pružiti informaciju kome se mogu obratiti, kao i jasno ih educirati na što sve imaju pravo kao onkološki bolesnici. Nakon dužeg vremena, nastavljamo u tom duhu, kazala nam je Milada Sofka najavivši tako sutrašnje predavanje kao prvo u nizu.

Jasne informacije

Iduća tri predavanja/radionice bit će održana kroz veljaču, odnosno početkom ožujka.

- Svakako je potrebno istaknuti da je onkološkom bolesniku najgore suočiti se s dijagnozom. Ne daj Bože nikome. Teško je prihvatiti bolest i sve što ona nosi i zato je važno pružiti im podršku i jasnu informaciju. To smo uvidjeli u razgovoru s našim članovima, priznaje Milada koja je svjesna da liječnici, nažalost, nemaju vremena za neka dodatna pitanja pacijenata.

Sutra onkoločki bolesnici i članovi njihovih obitelji mogu doznati sve o svojim pravima, kao i kome se obratiti za pomoć/Foto: Korak dalje
Sutra onkoločki bolesnici i članovi njihovih obitelji mogu doznati sve o svojim pravima, kao i kome se obratiti za pomoć/Foto: Korak dalje

- Ne optužujemo nikoga, shvaćamo da liječnici nemaju slobodnog hoda, ali tim se ljudima mora pomoći. Zato uskačemo mi koliko možemo, zaključuje Sofka.