Fotografija: Foto: ABS Sisak
Galerija
Foto: ABS Sisak

Lideri svjetske proizvodnje čelika posjetili ABS Sisak

Posjetitelji su bili posebno zainteresirani za Q-ONE tehnologiju, inovaciju u industriji čelika koju je u svoj proizvodni pogon prvi na svijetu implementirao ABS SisakTvrtka ABS Sisak ugostila je delegaciju od pedesetak predstavnika najvećih svjetskih proizvođača čelika koji su u Sisak stigli kako bi posjetili prvi proizvodni pogon u svijetu opremljen s Q-ONE tehnologijom. Riječ je o inovativnom proizvodu koji svojom vrhunskom tehnologijom i održivim performansama privlači sve veći broj uglednih aktera industrije čelika. Cilj posjete bio je razmjena znanja i iskustava te stvaranje novih poslovnih prilika kojima će ABS Sisak dodatno osnažiti svoju ulogu na tržištu čelika. 

Tijekom obilaska pogona ABS-a Sisak, delegacija se upoznala s najnovijim ulaganjima u proizvodne kapacitete koji omogućuju visoki stupanj automatizacije i preciznost proizvodnih procesa, što rezultira povećanjem kvalitete krajnjih proizvoda. Nakon što ih je stručno osoblje ABS-a Sisak detaljnije uputilo u obradu sirovina i različite faze proizvodnje, posebna se pažnja usmjerila demonstraciji Q-ONE tehnologije.  

Antonello Mordeglia, predsjednik kompanije Danieli Automation S.p.A./Foto: ABS Sisak
Antonello Mordeglia, predsjednik kompanije Danieli Automation S.p.A./Foto: ABS Sisak

"Posjeta ABS-u Sisak jedinstvena je prilika da se naši potencijalni partneri i klijenti iz prve ruke upoznaju s implementacijom Q-ONE tehnologije u proizvodne procese. Radi se o inovaciji koja je postavila nove standarde u industriji čelika omogućujući energetski učinkovitiju i ekološki prihvatljiviju proizvodnju čelika. Prema tome, ova je tehnologija proizvodnju čelika višestruko prilagodila potrebama održivog razvoja na čijim temeljima kontinuirano razvijamo naše poslovanje. Uvjeren sam kako će ova posjeta dodatno osnažiti naše poslovne veze i otvoriti nove mogućnosti za suradnju na globalnom tržištu“, istaknuo je Antonello Mordeglia, predsjednik kompanije Danieli Automation S.p.A.

Delegaciju su dočekali zaposlenici ABS-a Sisak/ Foto: ABS Sisak
Delegaciju su dočekali zaposlenici ABS-a Sisak/ Foto: ABS Sisak

Posjetitelji su imali priliku i saznati više o povijesti te značajnim dostignućima ABS-a Sisak. Detaljnom prezentacijom predstavljen im je proces proizvodnje visokokvalitetnog čelika koji zadovoljava najstrože industrijske standarde. Posebno su istaknuti proizvodi poput čelika za specijalne namjene, alatnih čelika i nehrđajućih čelika koji su prepoznati i na globalnom tržištu. 

Davor Šošić, predsjednik Uprave ABS-a Sisak/ Foto: ABS Sisak
Davor Šošić, predsjednik Uprave ABS-a Sisak/ Foto: ABS Sisak

„Ponosni smo što Sisak danas predstavlja važnu odredišnu točku na karti svjetske industrije čelika. Pokazali smo kako smo sposobni prilagoditi se najnovijim tehnološkim trendovima i zahtjevima tržišta što nas je učinilo konkurentnima na globalnoj razini. Tome je višestruko doprinijelo uključivanje Q-ONE tehnologije u naše proizvodne kapacitete. Riječ je o vrhunskoj tehnologiji kojom smo povećali učinkovitost naše proizvodnje i postigli proizvodnju čelika vrhunske kvalitete. Uspješnost naše priče dokazuje i današnja posjeta, koja će zasigurno u budućnosti rezultirati novim pozitivnim pričama u industriji čelika“, poručio je Davor Šošić, predsjednik Uprave ABS-a Sisak. 

Delegacija u posjetu proizvodnom pogonu ABS-a Sisak/ Foto: ABS Sisak
Delegacija u posjetu proizvodnom pogonu ABS-a Sisak/ Foto: ABS Sisak

Tehnologiju Q-ONE razvila je Danieli grupacija, u čijem se vlasništvu nalazi i ABS Sisak, s ciljem postizanja energetske stabilnosti električne mreže za vrijeme rada peći za taljenje. Prvi pogon opremljen ovom tehnologijom pokrenut je upravo u Sisku 2019. godine. Osim što omogućuje proizvodnju čelika uz znatno smanjenje potrošnje energije, doprinosi nižim operativnim troškovima i povećanju energetske učinkovitosti. Uz to, Q-ONE tehnologija koristi napredne procese koji smanjuju emisiju štetnih plinova, čime se značajno smanjuje negativan utjecaj na okoliš. 

Dorijan Crnković, rukovoditelj Odjela za ljudske potencijale u ABS-u Sisak/ Foto: ABS Sisak
Dorijan Crnković, rukovoditelj Odjela za ljudske potencijale u ABS-u Sisak/ Foto: ABS Sisak

„Suradnja s globalnim liderima u industriji čelika pruža nam priliku da učimo iz njihovih iskustava i implementiramo najbolje prakse u svakodnevnom radu. Na ovaj način ne samo da jačamo našu poziciju na tržištu, već i doprinosimo razvoju cjelokupne industrije čelika. Naši stručnjaci i inženjeri sustavno rade na usavršavanju svojih vještina i znanja, a implementacija Q-ONE tehnologije samo je jedan od primjera kako inovacije potiču profesionalni razvoj i stvaraju višestruku vrijednost. ABS Sisak uvijek je otvoren za nove ideje i uvjeren sam kako će iskustva te znanja stečena tijekom ove posjete biti dragocjena za daljnji razvoj naših zaposlenika i unapređenje naših proizvodnih procesa“, zaključio je Dorijan Crnković, rukovoditelj Odjela za ljudske potencijale u ABS-u Sisak.

---------------------------

ABS Sisak

Tvrtka Acciaierie Bertoli Safau (ABS) posluje u Hrvatskoj od svibnja 2012. kao ABS Sisak, a od kraja 2017. snažno ulaže u modernizaciju postrojenja, učinkovitost procesa i proširenje proizvodnje čelika u Sisku. Također, ABS Sisak kontinuirano ulaže u poboljšanje uvjeta rada, pogodnosti i plaće zaposlenika s ciljem povećanja broja zaposlenih kako bi ispunili ambiciozne poslovne planove daljnjeg rasta. ABS je lider u proizvodnji specijalnih čelika, a poznat je i kao jedna od najinovativnijih i najpouzdanijih tvrtki u industriji čelika na svijetu. ABS je poslovna jedinica za proizvodnju čelika u sklopu Danieli grupacije, globalnog igrača u izgradnji pogona u čeličnoj industriji.

(Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!