Fotografija: Iz Zagreba u Lipik dolazi nacionalni ansambl LADO, koji će održati koncert/Foto: Damjan Tadic/CROPIX
 
Galerija
Iz Zagreba u Lipik dolazi nacionalni ansambl LADO, koji će održati koncert/Foto: Damjan Tadic/CROPIX  

Kupališna sezona na lipičkim bazenima počinje 3. lipnja. Otvara ju Ansambl LADO

Cijena ulaznice još uvijek nije definirana, no prema najavama ona će biti neznatno viša nego prošle sezone. Model s narukvicama oko ruke za plaćenu ulaznicu će gotovo sigurno biti zadržan, kažu u Gradu LipikuLIPIK - Pravi ljetni celzijusi, koji se ovih dana približavaju i onim srednjeljetnim vrijednostima, sve učestalije dozivaju u primisli lipičke bazene – ljetno prebivalište Lipičana i Pakračana koje će, prema najavama, svoja vrata posjetiteljima službeno otvoriti 3. lipnja, piše Pakrački list.

Posjetili smo stoga lipički ljetni kompleks i u neslužbenom razgovoru doznali određene pojedinosti o predstojećoj sezoni.

Za 10-ak dana kreće kupališna sezona na lipičkim bazenima/Foto: Pakrački list
Za 10-ak dana kreće kupališna sezona na lipičkim bazenima/Foto: Pakrački list

Kao i unazad dvije godine, i ove će o bazenima brinuti Grad Lipik i gradske tvrtke LIRA i Lipkom te Turistička zajednica Grada Lipika, što je, s gledišta korisnika, odlična situacija. Pri tome mislimo na ono najvažnije kad su u pitanju masovnija okupljanja od po tisuću, dvije ljudi, a to je zadovoljenje tzv. sanitarnih minimuma, koji je zapravo temelj kolektivne ponude kao što je kupanje na bazenima.

Omiljena destinacija

Otkako je posljednje dvije godine, silom prilika, Grad preuzeo brigu o bazenima - a u otežanim okolnostima uslijed epidemioloških problema – oko takvih je popratnih, nevidljivih, a važnih sadržaja uočen značajan pomak u pozitivnom smjeru što je lipičkim bazenima samo učvrstilo status omiljene destinacije kako lokalnih, tako i posjetitelja iz šireg okruženja. 

Cijena ulaznice još uvijek nije definirana iz razloga što po tom pitanju uvijek treba biti socijalno osjetljiv, no prema najavama ona će biti neznatno viša nego prošle sezone, što je i očekivano s obzirom na aktualnu gospodarsku situaciju. Model s narukvicama oko ruke za plaćenu ulaznicu će gotovo sigurno biti zadržan.

Temeljem provedenog javnog natječaja, za ugostiteljsku uslugu ove će godine biti zadužena „Vrata Slavonije“, poznata tvrtka iz Lipika koja godinama uspješno posluje pa je to još jedna pozivnica i potvrda da sezona na lipičkim bazenima itekako obećava.

Pravovremene informacije o budućim događanjima na bazenima najbolje je potražiti na facebook stranici Bazeni Lipik - Službena stranica, piše Pakrački list.

Lipički bazeni prošloga ljeta/Foto: Compas.hr
Lipički bazeni prošloga ljeta/Foto: Compas.hr

Čitave sezone, piše Compas, na lipičkim bazenima odvijat će se raznovrsna događanja pa je za očekivati da će lipički bazeni ponovno biti središte društvenog života tijekom ljetnih mjeseci.

Na sam dan otvorenja, dakle 03. lipnja, već tijekom ranih dopodnevnih sati bit će održana dječja olimpijada, a u 20 sati očekuje nas nastup Ansambla LADO. Naime, već je poznata činjenica da je poveznica Lipika i ansambla LADO Lipičanin Zvonimir Ljevaković, folklorist, etnograf i etnokoreograf te jedan od utemeljitelja i prvi umjetnički ravnatelj Ansambla LADO, čija se bista od prošle godine nalazi u našem gradu. Od 22 sata zabavni će se program nastaviti uz grupu Ambar.

Ovaj bogati program prigodom otvorenja nove kupališne sezone samo je uvertira u  pravi dašak osvježenja tijekom kojeg će ljeto na lipičkim bazenima biti upotpunjeno mnoštvom zabavnih i sportskih aktivnosti, noćnih kupanja, ali i ponekim iznenađenjima, piše Compas.hr.

Inače, prošloga tjedna počelo je punjenje Bazena Lipik Vodom.