Fotografija: U Velikom Trojstvu nekoliko je dionica cesta koje zahtijevaju rekonstrukciju/Foto: Martina Čapo
Galerija
U Velikom Trojstvu nekoliko je dionica cesta koje zahtijevaju rekonstrukciju/Foto: Martina Čapo

Krupski brijeg u V. Trojstvu dobiva asfalt. Evo koje dionice u općini su sljedeće na redu...

Većina dionica koje treba rekonstruirati u vlasništvu su ŽUC-a i tu gledamo kako da zajedno odradimo što se može. Ove godine bismo željeli asfaltirati kilometar ceste u Vrbici, kazao je načelnikVELIKO TROJSTVO – Žitelji jednog od atraktivnijih područja u Velikom Trojstvu, tzv. Krupskog brijega uskoro će dobiti asfaltiranu cestu.

Naime, načelnik općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac i direktorica Poduzeća za ceste Marijana Radičević, potpisali su ugovor o održavanju i uređenju nerazvrstane ceste u Velikom Trojstvu – Vinogradska II (Krupski brijeg).

Radovi krajem mjeseca

Ugovorom čija je vrijednost 369.387,50 kuna predviđeni su pripremni i zemljani radovi te polaganje novog asfalta u duljini od 660 metara. Početak radova očekuje se već krajem mjeseca, a trebali bi završiti u roku od 60 dana.

Načelnik Općine Veliko Trojstvo, Marko Kutanjac/Foto: Martina Čapo
Načelnik Općine Veliko Trojstvo, Marko Kutanjac/Foto: Martina Čapo

Navedeni projekt, prethodno je prijavljen na Javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije - Program održivog razvoja lokalne zajednice, te se nadamo pozitivnom rezultatu ovog natječaj, poručuju iz Općine.

Inače, provjerili smo koje dionice ceste na području Velikog Trojstva treba još rekonstruirati te koliko još postoji neasfaltiranih kilometara.

Suradnja sa ŽUC-om

-Mi imamo još možda svega kilometar sveukupno za asfaltirati. To su manje dionice, odnosno sokaci po 200 ili 300 metara. Većina drugih dionica koje treba rekonstruirati u vlasništvu su Županijske uprave za ceste i tu gledamo kako da zajedno odradimo što se može. Ove godine bismo željeli asfaltirati kilometar ceste u Vrbici, a potrebno je rekonstruirati i tri kilometra u Paulovcu. Iako su te ceste u vlasništvu ŽUC-a, spremni smo pomoći samo da ljudi napokon imaju kvalitetnu cestu do svojih kuća, kazao nam je načelnik Marko Kutanjac i dodao kako je na čekanju i prometnica koja povezuje Malo Trojstvo i Višnjevac. Nju treba asfaltirati i također je u nadležnosti ŽUC-a.

-Moram podsjetiti i kako je cesta kroz Mišulinovac koja vodi prema Šandrovcu također jako loša. Svakako ćemo u dogovoru sa ŽUC-om vidjeti što se može učiniti i kada bi koja dionica došla na red za obnovu, zaključio je Kutanjac.