Fotografija: U sklopu akcije uredit će se igralište/Foto: Pakrački list
U sklopu akcije uredit će se igralište/Foto: Pakrački list

Kroz hvalevrijednu kampanju Pakrac uređuje igralište kraj gimnazije! Još stignete doći

Organizatori pozivaju sugrađane da dođu i postanu dio najvećeg ekološkog volonterskog projekta u Hrvatskoj. Za sve sudionike su osigurane radne i jednokratne rukavice te potrebni jednostavni (vrtni) alati i osvježenje
Grad Pakrac uključio se u kampanju „Zelena čistka – Jedan dan za čisti okoliš“ koja se danas provodi u mnogim zemljama svijeta pod nazivom „World Cleanup Day“, a ima za cilj čišćenje vlastitog kutka okoliša, zajedničkim snagama, probuditi svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, piše Pakrački list.

U Hrvatskoj se provodi devet godina, a nakon višegodišnje stanke ponovo se uključio i Grad Pakrac pri čemu je koordinator lokalnih aktivnosti Savjet mladih Grada Pakraca.

Osigurane jednokratne rukavice 

U sklopu akcije Savjet je osmislio čišćenje igrališta i okoliša objekta stare gimnazije u Ulici Matije Gupca. Stoga poziva sve zainteresirane pojedince i udruge da do 9,45 sati dođu na navedeni prostor i od 10 do 12 sati sudjeluju u aktivnostima prikupljanja i razvrstavanja otpada i odstranjivanje korova. Za sve sudionike su osigurane radne i jednokratne rukavice te potrebni jednostavni (vrtni) alati i osvježenje. Kao cilj  ističu da žele kroz druženje i entuzijazam promijeniti odnos pojedinaca prema okolišu i prirodi, navodi Pakrački list.

Stoga pozivaju sugrađane da se organiziraju unutar svoje obitelji, razreda, grupa, tvrtke, udruge i dođu čime će postati dio najvećeg ekološkog volonterskog projekta u Hrvatskoj.