Fotografija: Kristina Kocur, pročelnica za komunalne djelatnosti i Davor Sušak, pročelnik za gospodarstvo/Foto: Deni Marčinković
Galerija
Kristina Kocur, pročelnica za komunalne djelatnosti i Davor Sušak, pročelnik za gospodarstvo/Foto: Deni Marčinković

Kristina Kocur i Davor Sušak od danas su i službeno novi bjelovarski gradski pročelnici

Nova pročelnica za komunalne djelatnosti i uređenje prostora u Gradsku upravu dolazi iz bjelovarskog Komunalca, dok je novi pročelnik u Gradu zaposlen već 16 godina
Prvi rujanski dan ujedno je prvi radni dan novim pročelnicima bjelovarske Gradske uprave na tim pozicijama. Na čelo Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora izabrana je Kristina Kocur, dok će Upravni odjel za gospodarstvo voditi Davor Sušak.

Nova pročelnica, u Gradsku upravu dolazi i bjelovarskog Komunalca, u kojemu je bila zadužena za projekte gospodarenja otpadom.

Novo lice u Gradskoj upravi

- Kao referent za zaštitu okoliša radila sam na projektima izgradnje reciklažnog dvorišta s infrastrukturom, tako da mi je priča oko europskih projekta itekako poznata. Iako sam zapravo nova u Gradskoj upravi, zahvaljujući spomenutim projektima surađivala sam s većinom ljudi iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora te nećemo dodatno trošiti vrijeme na upoznavanje, kazala je pročelnica Kocur dodavši da je prvi najveći projekt na kojemu će se intenzivno raditi izgradnja i opremanje sortirnice te kompostane.

<p>Kristina Kocur, pročelnica za komunalne djelatnosti i uređenje prostora/Foto: Deni Marčinković</p>

Kristina Kocur, pročelnica za komunalne djelatnosti i uređenje prostora/Foto: Deni Marčinković

Za razliku od nje, novi pročelnik za gospodarstvo zapravo će samo nastaviti započeti posao. Naime, odlaskom bivše pročelnice Sonje Novak u mirovinu, Davor Sušak bio je v.d. pročelnik ovog Upravnog odjela od početka 2021. godine.

Višegodišnje iskustvo

- U Gradskoj upravi sam već 16 godina, a najveći dio tog vremena radio sam na izdavanju građevinskih i uporabnih dozvola te na legalizaciji. Također, dvije godine bio sam i zamjenik pročelnice, a od 1.siječnja sam i privremeni pročelnik, tako da sam upoznat sa svim projektima na kojima se radi. Najveći od njih svakako su izgradnja Termi Bjelovar te nove Poslovne zone Korenovo, a po tom pitanju uskoro nas očekuju i novi sastanci u Ministarstvima, zaključio je pročelnik Sušak.

<p>Davor Sušak, pročelnik za gospodarstvo/Foto: Deni Marčinković</p>

Davor Sušak, pročelnik za gospodarstvo/Foto: Deni Marčinković

Dodajmo i to da je Kristina Kocur završila geoekologiju na Prirodno matematičkom fakultetu u Zagrebu, a trenutno je na doktorskom studiju na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu, dok je Davor Sušak stručni specijalist, inženjer građevine, a jednako tako je i ovlašteni projektant, no zbog trenutnog zaposlenja taj status mu je u mirovanju.

Drugim riječima, radi se o mladim i stručnim ljudima, a kako će se snaći na novim pozicijama tek nam ostaje za vidjeti.