Fotografija: Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Kreću pripreme za Vinodar: "Prijavite svoje sorte vina, najbolje čekaju vrijedna priznanja"

Zaprimanje uzoraka je 26. i 29. travnja ove godine u prostorijama Badel 1862 d.d. -Vinariji Daruvar u Bjelovarskoj 66 u Donjem DaruvaruGrad Daruvar u suradnji s Daruvarskom vinskom cestom i Turističkom zajednicom Daruvar-Papuk i ove godine organizira 25. međunarodnu izložbu vina pod nazivom "Vinodar 2024" najzabavniji festival vina.

Iz Turističke zajednice Daruvar-Papuk podsjećaju kako se ova izložba vina  održava od 1999. godine i čini najvažniju vinsku manifestaciju grada Daruvara, njegovih vinara i šire okolice. Bogatstvo ponude vina, sajam tradicionalnih proizvoda, stručna predavanja i mnoštvo drugih zabavnih događaja garancija su dolaska velikog broja posjetitelja iz cijele regije.

Sajam u Julijevom parku

- "Vinodar 2024" trajat će devet dana, od 1. do 9. lipnja ove godine, a bit će popraćen raznim edukacijskim, zabavnim i kulturnim događanjima. Osobito želimo istaknuti izložbu vina koja se odvija u Zavičajnom muzeju Daruvaru - Dvorcu grofa Janković te sajam tradicionalnih proizvoda i obrta koji će biti održan po prvi puta u Julijevom parku, 8. lipnja od 9 do 19 sati uz bogatstvo dodatnih sadržaja - kaže direktorica TZ Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković ističući kako je inicijativa Organizacijskog odbora Vinodara da Vinodar bude i mjesto regionalnog ocjenjivanja Sauvignona uz ocjenjivanje i izlaganje vina od drugih sorata.

- Cilj je da manifestacije koje imaju tradiciju održavanja, a potpomognute su od strane Ministarstva poljoprivrede i drugih institucija, na ovaj način dobiju na dodatnoj važnosti, da se programski obogaćuju i pomalo specijaliziraju. Molimo da potpomognete ovu inicijativu na način da svoje uzorke Sauvignona prijavite na Vinodar 2024., ali i uzorke od drugih sorata - nastavlja Ivana Plažanin Vuković napominjući kako će se zaprimanje uzoraka vršiti 26. i 29. travnja u prostorijama «Badel 1862 d.d. -Vinariji Daruvar», Donji Daruvar, Bjelovarska 66, 43500 Daruvar.

Kontakt brojevi: telefon 043/331-943, email: vinarija.daruvar@badel1862.hr.

Predaja uzoraka

Za svaku vrstu vina potrebno je dostaviti 6 boca (označenih ispisanim naljepnicama ili službenim etiketama) obavezno u kartonskoj ambalaži/kutijama radi olakšane daljnje manipulacije uzorcima (u što je uključen izložbeni eksponat), kotizacija po uzorku (vrsti vina) je 13,00 €, a svaki naredni uzorak je 8,00 € i uplaćuje se na račun Udruge Daruvarska vinska cesta, Erste banka HR142402006-1100542279, model 00, poziv na broj: OIB uplatitelja, opis „Vinodar-uzorci“.

Ako za predani uzorak posjedujete podatke nekog od kemijsko-analitičkih laboratorija o kemijskoj analizi slijedećih parametara: vol % alkohola, ukupne kiseline, reducirajući šećeri, molim priložite kod predaje uzoraka.

Organizator izložbe za sve sudionike Izložbe priprema katalog – cijenu unosa snosi organizator. Katalog sudionika Izložbe s rezultatima Ocjenjivačke komisije objavit će se na dan otvorenja Izložbe 6. lipnja 2024. godine.

- Veselimo se Vašem odazivu i nadamo se da ćete predati što veći broj uzoraka i na taj način predstaviti svoj rad i obogatiti 25. međunarodnu izložbu vina Bjelovarsko – bilogorske županije i sajam tradicionalnih proizvoda «Vinodar 2024» najzabavniji festival vina - kaže Ivana Plažanin Vuković i dodaje da za sve dodatne informacije nazovete brojeve mobitela 098/208-378, 099/706-6059 ili pšaljete upit na e-mail adresu turizam@daruvar.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!