Fotografija: Bogat zabavan i gastronomski program sprema se ove subote u Končanici/ Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Bogat zabavan i gastronomski program sprema se ove subote u Končanici/ Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Kreću Dani češke kulture i gastronomije u Končanici: "Kušajte tradicionalna jela i dobro se zabavite"

Fišijada počinje u 10 sati i za nju se prijavilo osam ekipa. Štandovi se otvaraju u 17 sati, a nakon toga kreću koncertiOve subote u Konačnici se u organizaciji Češke besede Končanica i Savjeta za nacionalne manjine posredstvom Saveza Čeha u RH održava drugi dan manifestacije Dani češke kulture i gastronomije - Končenické hody. 

Bogat i zanimljiv program počinje u već u 7 sati budnicom koju svira puhački orkestar Češke besede Končanica.

- Od 10 sati počinje fišijada. Prijavljeno je osam ekipa, a osim toga i domaćini pripremaju fiš za prodaju. Oko podneva dakle svi zainteresirani mogu doći kupiti gablec. Bit će moguća konzumacija na mjestu ili se može ponijeti sa sobom, kaže predsjednica ČB Končanica Kristina Kvapil.

Fišijada/ Foto: ČB Končanica
Fišijada/ Foto: ČB Končanica

Dodaje i to da u poslijepodnevnom dijelu programa, točnije u 17 sati otvaraju i štandovi.

- Izložbu rukotvorina te gastro ponudu pripremaju Češke besede Daruvarski Brestovac, Ljudevit Selo, Dežanovac, Golubinjak, Veliki i Mali Zdenci te Ivanovo Selo, kao i Udruga umirovljenika Općine Končanica, Udruga Zagoraca BBŽ "Kaj vu srcu" te domaćini. Nakon kratke povorke slijedi koncert puhačkih orkestara, a glavni program će se održati od 20 sati u Češkom domu u Končanici, poručila je predsjednica Češke besede Končanica te dodala da sve završava zabavom uz grupu Biseri.

Kako kaže, fišijada i štandovi nalazit će se u dvorištu Češke osnovne škole Josipa Ružičke te pokraj Češkog doma.

- Zahvaljuemo se Ribnjačarstvu Končanica te Općini Končanica na čelu s načelnikom Zlatkom Bakunićem koji pomažu u realizaciji ove manifestacije, a koju se financira sredstvima Savjeta za nacionalne manjine posredstvom Saveza Čeha u RH, zaključila je Kristina Kvapil.