Fotografija: Gimnazija Bjelovar/Foto: Deni Marčinković
Gimnazija Bjelovar/Foto: Deni Marčinković

Kreće izrada idejnog rješenja i projekta dvorane Gimnazije Bjelovar s podzemnom garažom

Uz dvoranu bi se trebale izgraditi i dodatne učionice te podzemna garaža s pedesetak parkirnih mjesta koja bi trebala olakšati parkiranje u središtu gradaNakon provedenog javnog savjetovanja i razmatranja pristiglih prijedloga, mišljenja i primjedbi, u ostvarenju važnog projekta izgradnje dvorane Gimnazije Bjelovar učinjen je novi važan korak, javljaju iz BBŽ-a.

Nakon provedene Javne nabave odabrana je projektantska tvrtka AG PLANUM d.o.o. Zagreb, koja će izraditi idejno rješenje i idejni projekt. Prema ugovoru koji su u uredu župana potpisali ravnateljica Gimnazije i predstavnici odabrane tvrtke, rok za izradu je dva mjeseca.

Samoodrživ projekt

- U navedeni rok se ne ubraja vrijeme potrebno za ishođenje posebnih uvjeta, uvjeta za priključenje i potvrde za projekt, odnosno on počinje teći tek od trenutka dobivanja istih - poručuju iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Izgradnja dvorane Gimnazije jedan je od strateških projekata Bjelovarsko-bilogorske županije čijom će se realizacijom zadovoljiti ne samo potrebe učenika i profesora ove škole, nego i šire zajednice.

Podsjetimo, uz dvoranu bi se trebale izgraditi i dodatne učionice te gradnja podzemne garaže s pedesetak parkirnih mjesta koja bi trebala olakšati parkiranje u središtu grada.

- Važno je napomenuti da se projekt planira tako da bude prihodovan i samoodrživ - ističu u BBŽ-u.