Fotografija: Kreće dogradnja vrtića u SIraču/ Foto: BBŽ
Galerija
Kreće dogradnja vrtića u SIraču/ Foto: BBŽ

Kreće dogradnja vrtića u Siraču: "Po prvi put imat ćemo jaslice u našoj općini"

Dogradnjom ćemo povećati kapacitet vrtića i jaslica za 52 djece, a planirana je i izgradnja kuhinje, prostor za djelatnike, garderoba, prostorija za zdravstvenog djelatnika te dvije nove terase, kaže MarušićBjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić danas je potpisao ugovor sa zajednicom ponuditelja o izradi projektno-tehničke dokumentacije za projekt „Dogradnja i opremanje postojeće ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje u Siraču“.

Župan je potpisao ugovor s predstavnicima zajednice ponuditelja/ Foto: BBŽ
Župan je potpisao ugovor s predstavnicima zajednice ponuditelja/ Foto: BBŽ

- Ovo početak realizacije značajnog projekta koji će omogućiti poboljšanje uvjeta za predškolski odgoj na području Općine Sirač. Konkretnije, dogradnjom ćemo povećati kapacitet vrtića i jaslica za 52 djece. Također, planirana je izgradnja kuhinje i prostora za djelatnike, garderobe te posebne prostorije za zdravstvenog djelatnika sa sobom za izolaciju, a bit će izgrađene i dvije nove terase, poručio je župan Marušić.

Uz vrtić uređuje se i igralište

Dodao je i to da ukupna vrijednost projekta iznosi nešto oko 930 tisuća eura.

- Uložit ćemo sve napore da se projekt realizira čime ćemo djeci omogućiti kvalitetno okruženje za rast i razvoj, a ujedno stvoriti i bolje uvjete rada svim djelatnicima. Podsjećam da je u tijeku raspisivanje javne nabave za uređenje igrališta kod škole u Siraču. Taj projekt vrijedan je 64 tisuće eura, a financiraju ga jednakim iznosima Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te Bjelovarsko-bilogorska županija, naglasio je Marušić dodavši da je zadovoljan suradnjom Općine i Županije. 

Načelnik Supan pohvalio je suradnju sa Županijom/ Foto: BBŽ
Načelnik Supan pohvalio je suradnju sa Županijom/ Foto: BBŽ
Zadovoljstvo su iskazali svi akteri u ovom projektu/ Foto: BBŽ
Zadovoljstvo su iskazali svi akteri u ovom projektu/ Foto: BBŽ

Zadovoljstvo početkom realizacije ovog projekta iskazao je i načelnik Općine Sirač Igor Supan.

Primjer dobre suradnje

- Veseli me što će naša općina po prvi put dobiti jaslice. To nam je prijeko potrebno i puno nam ovo sve znači, jer imamo dosta slučajeva u kojima oba roditelja mališana radi. Nadalje, župan je u kampanji naglašavao da suradnja općina, gradova i županije mora biti bolja, odnosno da će biti bolja, a ovi projekti upravo to dokazuju. Trenutno vrtić pohađa 33 djece, a budući da Općina daje velike potpore mladim obiteljima siguran sam da će taj broj u budućnosti biti znatno veći, istaknuo je Supan te se zahvalio svima koji sudjeluju u realizaciji ovog projekta. 

Sirač će po prvi put dobiti jasnice, kaže Supan//Foto: BBŽ
Sirač će po prvi put dobiti jasnice, kaže Supan//Foto: BBŽ

Da vrtić ima prekrasnu suradnju s Općinom i Županijom potvrdila je i ravnateljica Osnove škole Sirač Marija Pavičić.

- Drago mi je što ove godine kreće dogradnja vrtića. Doista je imamo potrebnu za tim, a nadam se da će u budućim godinama u krugu škole čuti što više dječjih glasova, odnosno da nas čekaju sve bolje godine. Zahvaljujem se Općini i Županiji za oba projekta koja se rade, zaključila je Pavičić.