Fotografija: Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)
Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)

Kreće dogradnja dviju škola na području Daruvara: "To će im omogućiti rad u jednoj smjeni"

Škola u Frankopanskoj dobit će 5 novih učionica, a područna škola u Bastajima tri nove učionice i malu školsku dvoranuBjelovarsko-bilogorska županija zaprimila je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja na idejna rješenja za rekonstrukciju i dogradnju dviju područnih škola i to Područne škole Frankopanska Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar i Područne škole Bastaji Osnovne škole Đulovac, javljaju iz BBŽ-a.

Riječ je o projektima koji će ovim školama omogućiti prelazak na rad u jednoj smjeni i provođenje cjelodnevne škole, a što je prema planu Ministarstva znanosti i obrazovanja obveza svih osnovnih škola u RH do 2027. godine.

Idejna rješenja

- Prema pristigloj suglasnosti za Područnu školu Frankopanska predviđena je rekonstrukcija i dogradnja pet novih učionica s pratećim sadržajima ukupne bruto površine 778 četvornih metara. Za Područnu školu Bastaji predviđena je rekonstrukcija i dogradnja tri nove učionice s pratećim sadržajima i male školske sportske dvorane sve zajedno ukupne bruto površine 793 četvorna metra - poručuju iz BBŽ-a.

Osim za ove dvije škole Bjelovarsko-bilogorska županija zatražila je suglasnosti Ministarstva i na idejna rješenja za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Trnovitica i OŠ Berek te za Područne škole Podgorci, Predavac, Zrinski Topolovac i Prgomelje koje su dio matične OŠ Rovišće.

- Ovim smo korak bliže ostvarenju plana da do 2027. godine sve naše osnovne škole pređu na rad u jednoj smjeni i krenu s provedbom projekta cjelodnevne škole. Vjerujem da ćemo do tog zacrtanog roka ispuniti sve uvjete i stvoriti potrebne kapacitete kako bi se s projektom krenulo na vrijeme – komentirao je pristigle suglasnosti župan Marko Marušić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!