Fotografija: Prosvjed zaposlenih u tijelima sudbene vlasti i Državnom odvjetništvu je završio/Foto: Joško Ponoš/CROPIX
Galerija
Prosvjed zaposlenih u tijelima sudbene vlasti i Državnom odvjetništvu je završio/Foto: Joško Ponoš/CROPIX

Kraj štrajka u pravosuđu: Članstvo podijeljeno, sindikat prihvatio ponudu Vlade

“Članstvo je podijeljeno. Od 47 podružnica 25 prihvaća ponudu Vlade i zato Odbor odlučuje većinom glasova da se ovakva odluka prihvaća uz jedan glas protiv", rekla je čelnica sindikata Iva Šušković“Članstvo je podijeljeno. Od 47 podružnica 25 prihvaća ponudu Vlade i zato Odbor odlučuje većinom glasova da se ovakva odluka prihvaća uz jedan glas protiv. Nakon potpisivanja sporazuma s Vladom donijet će se odluka da štrajk prestaje”, rekla je Iva Šušković, predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika, javlja N1.

Izjasnilo se nešto manje od 3.000 članova, a nešto više od 50 posto prevagnulo je s ‘da’, dodala je.

“Pokazali smo ustrajnost iako nisu svi zadovoljni, borbu za prava, nadam se da ćemo ukazati da smo dobar socijalni partner Vladi”, istaknula je.

Iva Šušković/Foto: Lucija Očko/CROPIX
Iva Šušković/Foto: Lucija Očko/CROPIX

“Odluku o prekidu donijet ćemo nakon potpisivanja sporazuma s Vladom. S Malenicom se nismo čuli, ali vidjet će da prihvaćamo ponudu. Štrajk je na snazi dok se ne potpiše sporazum, ali vjerojatno već od petka ljudi mogu početi raditi. Ostvarili smo preko 50 posto zahtjeva”, napomenula je.

S terena se moglo čuti i negodovanja, otkrila je. “Članovima smo pripremili kalkulator novog stanja, sa 12 posto povišice. Tako su članovi sami mogli vidjeti kako se to reflektira na njih. Moramo ipak sagledati i ishod memorandumom koji je rezultat pritisaka i štrajka. Primjerice, prosječan koeficijent namještenički, 20 godina staža, gotovo 80 eura povišice uz ovaj memorandum. Najveća plaća nije dosegnula 1.000 eura. S početnom plaćom od 1.000 eura želimo privući mlade u sustav, ali tu se razilazimo u mišljenju s Vladom”, rekla je Šušković.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!