Fotografija: Testiranja ostalih korisnika Doma za starije i nemoćne u Marinom Selu se nastavljaju/Foto: Nikola Vilic/CROPIX
Testiranja ostalih korisnika Doma za starije i nemoćne u Marinom Selu se nastavljaju/Foto: Nikola Vilic/CROPIX

Pozitivno 12 djelatnika i 4 korisnika staračkog doma u Marinom Selu

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 147 uzoraka, a za 66 osoba test je bio pozitivan

Dvanaest djelatnika i četiri korisnika Doma za starije i nemoćne u Marinom Selu pozitivni su na koronavirus, potvrdila nam je danas ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pakrac, Danijela Kiš.

- Budući da nam je 12 ljudi pozitivno na Covid-19, rad organiziramo sa ostatkom djelatnika. Testiranja ostalih korisnika su u tijeku. I osoblje i korisnici koji su pozitivni osjećaju se dobro i nemaju simptome, kazala nam je ravnateljica Danijela Kiš. 

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 290 slučajeva zaraze korona virusom, 261 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 29 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 555 osoba, a ukupno je testirano 15615 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 147 uzoraka, od kojih je 66 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, a za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede.