Fotografija: Rad im je terapija, ali i zadovoljstvo/ Foto: MojPortal
Galerija
Rad im je terapija, ali i zadovoljstvo/ Foto: MojPortal

Korisnici Centra za inkluziju radom u poljoprivredi doprinose zajednici, ali i privređuju

Grad Bjelovar partner im je kroz nekoliko odjela. U posljednjih 5 godina izdvojili smo 120 tisuća kuna za njihov rad, a sada su dobili 400 kvadrata kocki s korza, kaže Igor BrajdićBjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić posjetio je danas Centar za inkluziju inkluziju i socijalne usluge – CIS, kojemu Grad Bjelovar pomaže na razne načine.

- To je neprofitna, nevladina organizacija koja se bavi plemenitim poslom. Naime, oni skrbe o 80 osoba s intelektualnim teškoćama u svojim stambenim zajednicama. Grad Bjelovar im je partner kroz nekoliko odjela. Primjerice, kroz poljoprivredu korisnici zarađuju uzgajajući povrće i tako se socijaliziraju, a pored toga se i javljaju na naše mjere. U posljednjih pet godina samo kroz poljoprivredu od Grada su dobili preko 40 tisuća kuna, kazao je Brajdić.

Korisnike i vodstvo CIS-a posjetio je Igor Brajdić/ Foto: MojPortal
Korisnike i vodstvo CIS-a posjetio je Igor Brajdić/ Foto: MojPortal

Dodao je i to da je CIS od Grada su u istom periodu dobili dodatnih 80 tisuća kuna za redovan rad.

- Nadalje, CIS je kroz javni natječaj dobio 400 kvadrata kocki koje su se nekada nalazile na korzu, a kojima će urediti dvorište, rekao je Brajdić te se zahvalio svim djelatnicima CIS-a.

Radna terapija

Zahvalnost na dobivenim potporama iskazala je predsjednica CIS-a Vanda Kocur.

- Hvala Gradu Bjelovaru, ali i Čazmi, Grubišom Polju te Bjelovarsko-bilogorskoj županiji što su još prije 20 godina prepoznali važnost da naši sugrađani, osobe s intelektualnim teškoćama, žive na način kao što svi ostali žive. Osim potpora posljednjih pet godina, od Grada Bjelovara podršku imamo od samog osnutka, jer smo dobili i prostor za ured, istaknula je Kocur.

Kako kaže, njima je zapravo najbitnije da korisnici rade i doprinose zajednici, ali i privređuju.

OPG se prostire na četiri hektara/ Foto: MojPortal
OPG se prostire na četiri hektara/ Foto: MojPortal

- Često mi govore da se radeći osjećaju sretno, važno i ispunjeno. Naš OPG postoji već 10 godina, a uz pomoć lokalne i regionalne vlasti danas se naše gospodarstvo prostire na četiri hektara, stoga se zahvaljujem svima na pomoći, zaključila je Kocur.

Kocke koje su nekada krasile bjelovarski korzo/Foto: MojPortal
Kocke koje su nekada krasile bjelovarski korzo/Foto: MojPortal

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!