Fotografija: Projekt sigurnosti na bazenima predstavljen je upravo na lipičkim bazenima/Foto: PU požeško slavonska
Galerija
Projekt sigurnosti na bazenima predstavljen je upravo na lipičkim bazenima/Foto: PU požeško slavonska

Kontakt policajci obilazit će bazene i poticati građane da paze na svoje stvari

PU požeško-slavonska već duži niz godina provodi preventivni projekt „Zaštitite svoju imovinu na bazenu“ koji ima za cilj osiguranje u zonama bazena u Lipiku i PožegiGotovo u svim gradovima središnje Hrvatske, pa tako i u onima Požeško - slavonske županije započela je kupališna sezona. Vrijeme je to pravog osvježenja i zabave, no često kupače zaboli glava kada shvate da su na omiljenim bazenima - pokradeni. Upravo iz tog razloga, PU požeško-slavonska provodi hvalevrijednu akciju.

Naime, na bazenima u Lipiku predstavljen je projekt "Zaštitite svoju imovinu na bazenu". Projekt su predstavili policijski službenik za prevenciju PU požeško-slavonske Goran Matijević i kontakt policajac PP Pakrac Darko Major.

Predstavljanju projekta prisustvovali su predsjednik lipičkog gradskog vijeća Slobodan Katunar i načelnik Policijske postaje Pakrac Robert Hrastić te građani koji su se nalazili na bazenima.

Povoljna situacija

Policijska uprava požeško-slavonska već duži niz godina provodi preventivni projekt „Zaštitite svoju imovinu na bazenu“ koji ima za cilj osiguranje povoljnog stanja sigurnosti u zonama bazena u gradovima Lipiku i Požegi.

Cilj je učestalo praćenje sigurnosti, ali i upozoravanje građana da paze na svoje stvari/Foto: PU požeško slavonska
Cilj je učestalo praćenje sigurnosti, ali i upozoravanje građana da paze na svoje stvari/Foto: PU požeško slavonska

Projekt se provodi u suradnji sa vlasnicima, suvlasnicima i korisnicama bazena, kao i s predstavnicima lokalne samouprave.

Tijekom predstavljanja projekta Goran Matijević je istaknuo da što se tiče stanja sigurnosti u vrijeme ljetne sezone ono se može ocijeniti povoljnim jer se ne bilježi veći broj kaznenih djela i prekršaja, a aktivnostima koje će se provoditi nastojat će se i ovog ljeta osigurati povoljno stanje.

Stay safe in Croatia

Sama aktivnost ovog projekta je usmjerena na poticanje građana na samo zaštitno ponašanje, a provodi se postavljanjem plakata, podjelom letaka i obilaskom bazenskih kompleksa od strane kontakt  drugih policajaca.

Važnost ovog projekta za bazene u Lipiku je i u činjenici da ovi bazeni imaju vidljivo istaknutu oznaka Stay safe in Croatia koja pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt djeluju prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Narednih dana planirana je aktivnost i na bazenima u Požegi.