Fotografija: Foto: Niksa Stipaničev/CROPIX (ilustracija)
Foto: Niksa Stipaničev/CROPIX (ilustracija)

Končanica podiže cijenu odvoza smeća, još se ne zna koliko će poskupljenje iznositi

Dan općine proslavit će se 2. rujna te će se na svečanoj sjednici istog dana dodijeliti devet javnih priznanja zaslužnima za doprinos razvoju općine KončanicaNa sjednici Općinskog vijeća u Končanici donesena je odluka o poskupljenju (službeno: korekciji) cijene skupljanja komunalnog otpada, ali nije određen datum početka primjene nove cijene. 

No, kada nove cijene stupe na snagu, fiksni dio usluge koštat će 58 kuna za kućanstva, odnosno 405 kuna za korisnike koji ne pripadaju kategoriji kučanstva. Navedeni iznosi su bez PDV-a. Iznos varijabilnog dijela cijene još uvijek nije određen i trebao bi se znati uskoro. 

- Sva općinska i gradska vijeća morala su donijeti tu odluku. Ne znamo kada će se odrediti cijena i za varijabilni dio, ali ona će se donijeti u dogovoru s Darkomom - rekao nam je Zlatko Bakunić, načelnik Općine Končanica. 

Na istoj sjednici Općinskog vijeća također je odlučeno da će se Dan općine proslaviti 2. rujna te da će se na svečanoj sjednici istog dana dodijeliti devet javnih priznanja zaslužnima za doprinos razvoju općine Končanica.