Fotografija: Iz grada pozivaju građane da se jave Komunalijama Čazma za odvoz otpada nastalog prilikom sanacija štete/ Foto: D. Kirin
Iz grada pozivaju građane da se jave Komunalijama Čazma za odvoz otpada nastalog prilikom sanacija štete/ Foto: D. Kirin

Komunalije Čazma odvozit će otpad koji je nastao nakon sanacije šteta. Javite im se!

Čim župan Marušić proglasi prirodnu nepogodu, znat će se svi detalji koga zvati i kome se obratiti za prijavu šteta, kaže gradonačelnik Čazme Dinko PirakIz Grada Čazme javljaju da je gradonačelnik Dinko Pirak jutros održao sastanak s užim dijelom Stožera civilne zaštite kojemu su prisustvovali predstavnici službi uključenih u sanaciju šteta nakon nevremena – JVP Čazma, Komunalija, Grada Čazme i Civilne zaštite.

Među ostalim, dogovoreno je kako u Komunalije treba dojaviti sve vezano za odvoz otpada nastalog nakon sanacije. Dakle, ako imate šute, lima, otpadne građe, slomljenog crijepa, granja i ostalog otpada, nazovite Vladimira Ravlića na  091/1771-016 radi dogovora o daljnjem postupanju.

Čeka se proglašenje prirodne nepogode

Što se tiče prijave štete, elementarna nepogoda još nije proglašena. To se očekuje danas ili sutra.

- Istog trena čim župan Marko Marušić, u čijoj je to nadležnosti, a na temelju dojava i zahtjeva gradova zahvaćenih nevremenom, proglasi prirodnu nepogodu, znat će se svi detalji koga zvati, kome se obratiti, koji broj telefona okrenuti. Stoga, građane molim za strpljenje vezano za prijavu štete. Čim dobijemo odluku o proglašenju prirodne nepogode, moći ćemo prikupljati dojave, a tada ćemo znati i sve ostale detalje o kojima ćemo odmah obavijestiti javnost – poručio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Dolazi ministrica Vučković

Zapovjednik JVP Čazma Tihomir Brnjanec izvijestio je na današnjem sastanku kako je odrađeno 280 intervencija te ih čeka još 30.

Čazmu će danas u poslijepodnevnim sati posjetiti i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja će obići neka nevremenom pogođena područja.