Fotografija: Komunalac nakon 26 godina, posluje pozitivno/Foto: Martina Čapo, Komunalac Bjelovar
Galerija
Komunalac nakon 26 godina, posluje pozitivno/Foto: Martina Čapo, Komunalac Bjelovar

Komunalac Bjelovar riješio dug star 26 godina.: "Nenadano smo dobili 270 tisuća eura"

"Mi smo ovom dobiti uspjeli sanirati dug od 306 tisuća eura i sada imamo stabilno i likvidno poslovanje", naglasila je predsjednica Uprave Komunalca, Jurković PiščevićBJELOVAR – Dobre vijesti stižu iz bjelovarskog Komunalca. Naime, nakon više od 26 godina, ta je tvrtka isplatila dugovanje od 300-injak tisuća eura koje se prenosilo iz godine u godinu. Osim toga, Komunalac iznimno dobro i pozitivno posluje, na radost 180 zaposlenih, ali i svih ostalih Bjelovarčana.

Više o svemu bilo je riječi na jutrošnjoj press konferenciji na kojoj je gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo kako je iznimno zadovoljan razvojem situacije u Komunalcu koji je doživio određeno rekonstruiranje pod vodstvom stručnog Nadzornog odbora, odnosno pod palicom Marijana Marušića, predsjednika NO Komunalca.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

- Taj je čovjek jedan od najboljih financijaša grada Bjelovara. Bio je zadužen za financije u Erste banci, u Podravskoj banci. Rekao bih da jako dobro vodi javne i privatne financije, kazao je Hrebak otkrivši kako će Komunalac imati dugoročno održivo stanje i zadovoljne zaposlenike.

Povećanje cijena

Ujedno je naglasio kako Komunalac još uvijek nije posegnuo za jeftinom radnom snagom kao brojna druga trgovačka društva, što znači kako u tvrtki rade domaći ljudi.

Predsjednica Uprave Komunalca Ivana Jurković Piščević, otkrila je kako je Komunalac pozitivno riješio spor koji se vukao od 1998. godine, a odnosio ne na tvrtku Bistra, odnosno bila je riječ o izgradnji upravne zgrade Komunalca.

- Spor je okončan prošle godine i to u korist Komunalca čime smo dobili izvanredni prihod od 270 tisuća eura. Ta sredstva su stigla u drugoj polovici godine nakon povećanja cijena, čime smo ostvarili dobit od 333 tisuće eura. S obzirom na to da smo imali gubitak koji se vukao još iz 1998. godine, koji je i prethodni predsjednik Uprave Ivan Ivančić pomalo smanjivao, a iznosio je 306 tisuća eura, mi smo ovom dobiti uspjeli sanirati taj gubitak i sada imamo stabilno i likvidno poslovanje, naglasila je Jurković Piščević kazavši kako je prošla godina bila turbulentna.

Gospodarenje otpadom

- Na sektoru vezanom uz groblja nismo htjeli podizati toliko cijene iako su one trenutno neodržive. Tvrtka to može izdržati kroz ostale djelatnosti. Uz povećanje cijena, došlo je i do porasta broja radnika, a najvažnije od svega je to što se Komunalac otvorio prema javnosti kako bismo građanima pokazali da smo mi njihov servis i da im stojimo na raspolaganju, zaključila je Jurković Piščević.

Marijan Marušić podsjetio je kako je 2023. godina bila složena gledajući ekonomske uvjete, no naglasio je kako je Komunalac Bjelovar u tom periodu uspio održati kvalitetno poslovanje.

Marijan Marušić/Foto: Martina Čapo
Marijan Marušić/Foto: Martina Čapo

Josip Heged, član Uprave bjelovarskog Komunalca, naglasio je kako su Grad Bjelovar i Komunalac u posljednjih pet godina u sustav gospodarenja otpadom uložili više od 14 milijuna eura čime je stvoren moderan sustav gospodarenja otpadom.

- Stvorili smo uvjete da za dvije, tri godine ispunimo sve uvjete koje nam je europsko zakonodavstvo nametnulo. Idemo korak po korak, ali sve što činimo, činimo smisleno. Posebno smo zadovoljni smo što formirali radnu jedinicu održavanja zelenih javnih površina. Spremamo se za nabavu traktora, malčera, opreme za čišćenje snijega..., poručio je Heged.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!