Fotografija: Vijećnici HDZ-a žele ovakve sjednice Županijske skupštine Bjelovarsko bilogorske županije/Foto: BBŽ
Vijećnici HDZ-a žele ovakve sjednice Županijske skupštine Bjelovarsko bilogorske županije/Foto: BBŽ

Klub vijećnika HDZ-a napustio Županijsku skupštinu

Predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Silvestar Štefović rekao je da su nakon prve dvije točke dnevnog reda odlučili napustiti sjednicu, a tri člana Demokratskog HSS-a iz bunta se uopće nisu pojaviliKlub vijećnika HDZ-a napustio je sjednicu Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije koja se u ovim trenucima održava putem e-maila. Podsjetimo, način održavanja sjednice još jučer su osporavali vijećnici ove stranke, pozivajući da se sjednica održi video vezom.

Predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Silvestar Štefović rekao je da su nakon prve dvije točke dnevnog reda odlučili napustiti sjednicu.

- Glasali smo za dnevni red jer smatramo da navedene točke trebaju biti na njemu te smo glasali protiv Izvješća o radu župana u drugoj polovici 2020. godine. Također, dobili smo anketni upitnik u kojemu se možemo izjasniti jesmo li za, protiv ili suzdržani po pitanju određenih točki, bez mogućnosti rasprave, na što nikako ne možemo pristati - rekao je Štefović i dodao da se na današnju sjednicu Klub zastupnika HDZ-a ne planira vratiti.

Dodajmo i to da sjednici uopće nije pristupilo troje članova Demokratskog HSS, međutim Skupština i dalje ima potrebni kvorum te mogu donositi sve pravovaljane odluke.