Fotografija: Bjelovarčani će ponovno moći uživati u klizanju, ali ovog puta na novoj lokaciji/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Bjelovarčani će ponovno moći uživati u klizanju, ali ovog puta na novoj lokaciji/ Foto: Grad Bjelovar

Klizalište od 500 kvadrata otvara se 27.11. u Bjelovaru, dio centra bit će šetnica dva mjeseca

"Dugogodišnja želja mnogih Bjelovarčana je, uz korzo, zatvoriti i cijeli centar grada te ga pretvoriti u šetnicu. Ovo je odlična prilika za svojevrsni test", kaže BrajdićStožer civilne zaštite Grada Bjelovara dao je zeleno svjetlo za održavanje ovogodišnjeg Adventa u Bjelovaru, u sklopu kojeg će biti postavljeno klizalište u centru grada, kazao je na konferenciji za medije zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

Zbog klizališta Kvaternikov trg od početka Gradske uprave do kraja zgrade Hrvatske pošte bit će zatvoren za promet iduća dva mjeseca/ Foto: Deni Marčinković
Zbog klizališta Kvaternikov trg od početka Gradske uprave do kraja zgrade Hrvatske pošte bit će zatvoren za promet iduća dva mjeseca/ Foto: Deni Marčinković

- U tom naumu može nas jedino omesti Nacionalni stožer svojom odlikom, međutim ne vjerujem da će se to dogoditi jer se sve održava na otvorenom. Ovogodišnji Advent nalazit će se na 10 tisuća kvadratnih metara. Što se klizališta tiče, bit će postavljeno na prostoru između Gradske uprave i Hrvatske pošte, a prostirat će se na 500 kvadratnih metara, istaknuo je Brajdić.

Iako su se pojavile informacije da je to najveće klizalište dosad u Bjelovaru, najveće je ipak bilo ono postavljeno 2018. godine koje je bilo, kako su tada objavili iz Grada, površine 650 četvornih metara.

Nova regulacija prometa

Dodao je i to da će zahvaljujući novoj lokaciji klizališta, Trg Eugena Kvaternika, točnije dio od početka Gradske uprave pa sve do kraja zgrade Hrvatske pošto, od 15 studenog pa sve do sredine siječnja biti zatvoren za promet. 

- Dugogodišnja želja mnogih Bjelovarčana je, uz korzo, zatvoriti i cijeli centar grada te ga pretvoriti u šetnicu. Ovo je odlična prilika za svojevrsni test, a takvo rješenje pokazuje i prometna studija. Vidjet ćemo kako će građani reagirati na novu prometnu regulaciju, posebice ako znamo da naši sugrađani imaju naviku parkirati točno ispred zgrade ili prostora u koji idu, poručio je zamjenik gradonačelnika.

Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković
Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

Inače, manifestaciju Advent u Bjelovar organizira Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar, dok će klizalištem upravljati bjelovarski Komunalac.

Promotivne cijene ulaznica

- Ovo je nešto novo s čim se susrećemo u našem poslovanju, međutim spremni smo na tu obvezu i odgovornost. Pripremne radnje uvelike traje, a trenutno smo u fazi prikupljanja ponuda za izradu podnica, najam reflektora, led rasvjete, zvučnika i ostalog popratnog sadržaja. Cijene ulaznica bit će promotivne. Konkretnije, za djecu do sedam godina starosti iznosit će 10 kuna, a za sve ostale 15 kuna po satu. Nadalje, imamo i grupne ulaznice, pa će tako do sedam korisnika moći klizati za 60 kuna, dok će za vrtićke grupe biti 30 kuna, a u tom slučaju uključen je i najam klizaljki. Inače, klizaljke će se moći iznajmiti po cijeni od 10 kuna po satu, baš kao i za rekviziti za pomoć pri klizanju, kazao je Josip Heged, član Uprave Komunalca.

Josip Heged, Igor Brajdić i Ana Kelek/ Foto: Deni Marčinković
Josip Heged, Igor Brajdić i Ana Kelek/ Foto: Deni Marčinković

Radnim danom klizalište će biti otvoreno od 9 do 21 sat, subotom od 9 do 24 sata te nedjeljom od 9 do 22 sata, a otvorenje klizališta bit će 27. studenog. 

Škola klizanja

- Nakon godinu dana pauze drago mi je da će Bjelovarčani ove godine ponovno imati mogućnost klizanja. Također, veseli me što klizalište biti otvoreno nešto duže nego prijašnjih godina, točnije do 16. siječnja. Nadalje, u školu klizanja uključili smo sve vrtićance u dobi od pet do sedam godina, poručila je direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek te pozvala sve izlagače da se jave na javni poziv koji je otvoren do sutra. 

Otkazane manifestacije

Recimo i to da je prilikom svog obraćanja Brajdić potvrdio prošlotjedne najave otkazivanja velikih manifestacija poput Božićnog gala koncerta te Večeri nacionalnih manjima. 

- Stožer Civilne zaštite Grada Bjelovara na nedavnom sastanku jednoglasno je donio odluku o otkazivanju spomenutih manifestacija, jer smatramo da je to preveliki rizik zbog okupljanja velikom broja ljudi u zatvorenom prostoru, zaključio je Brajdić.