Fotografija: Bjelovarčani vole klizati/Foto: MojPortal, Grad Bjelovar
Galerija
Bjelovarčani vole klizati/Foto: MojPortal, Grad Bjelovar

Klizačka sezona u Bjelovaru: "Rekordan broj klizača, manjak medvjedića i 4 intervencije hitne"

"Prodano je 15 344 ulaznica. Prodajom ulaznica, te najmom klizaljki i pomagala (medvjedića) do jučer ostvareno je 48.566,90 eura, kazala je Jurković PiščevićBJELOVAR - Još danas imate priliku okušati se na bjelovarskom ledu prije nego što bude zatvoreno. Iako su tek s današnjim danom stigli pravi zimski uvjeti praćeni snijegom i niskim temperaturama pa i klizalište izgleda znatno atraktivnije nego prijašnjih dana, mogućnosti da ono bude otvoreno koji dan duže, naprosto nema. 

To nam je potvrdila Ivana Jurković PIščević, predsjednica Uprave Komunalca Bjelovar koji i ove godine upravlja bjelovarskim klizalištem. Kako kaže, i samoj bi joj bilo drago da klizalište može biti otvoreno koji dan duže, no dužni su ispoštivati termine koji su navedeni u javnoj nabavi davno ranije.

Rekordan broj ulaznica

Upitali smo ju koliko je ulaznica prodano ove sezone te razmišljaju li možda iduće sezone ipak Bjelovarčanima led ostaviti nešto više dana.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

- Prodano je 15 344 ulaznica, s tim što u tom broju nisu uračunate grupne ulaznice. Njih je prodano 96. S jučerašnjim danom, 7. siječnjom ostvareno je prodajom ulaznica, te najmom klizaljki i pomagala (medvjedića) 48.566,90 eura, kazala je Jurković Piščević dodavši kako je svjesna da Bjelovarčanima klizanja još nije dosta.

- Jako su pozitivne povratne reakcije. Interes je velik, ljudi se žele klizati. Tako da im treba to omogućiti. Svima nam nedostaje bijeli Božić na kakvog smo naviknuli u djetinjstvu, ugođaj koji pruža prava zima nitko ne može umjetno stvoriti. Već dvije godine u vrijeme zatvaranja klizališta, zima je pokazala zube. Klima nam se mijenja. Stoga ćemo razmisliti o ostavljanju klizališta duže otvorenim u narednim sezonama, ističe Jurković Piščević.

Ivana Jurković Piščević/Foto: Martina Čapo
Ivana Jurković Piščević/Foto: Martina Čapo

Primjetivši da su često roditelji s malom djecom kojoj su za klizanje nužna pomagala, ostali kratkih rukava, upitali smo predsjednicu Uprave namjeravaju li iduće godine povećati broj medvjedića koji se mogu uzeti u najam.

Manjak medvjedića

- Svakako smo o tome razmišljali. Najvjerojatnije ćemo ući u investiciju i nabaviti svoja pomagala, njih 20-ak. Ove ih je godine bilo 11 u najmu i taj broj nije bio dovoljan. Moramo vidjeti koja je cijena i analizirati tržište za konačnu odluku. Vjerujemo da će se ta investicija već u prvoj godini isplatiti, a bit će ih više na raspolaganju našim najmlađima, kazala nam je predsjednica Uprave otkrivši kako se Bjelovarčanima ove godine jako sviđala i lokacija klizališta, ali i staze.

Najam klizaljki/ Foto: Deni Marčinković
Najam klizaljki/ Foto: Deni Marčinković
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

- To je novost na koju su klizači jako dobro reagirali. Sve je protočno, ima više mjesta. Ulaznice su se kupovale čak za dan unaprijed, ponosna je predsjednica Uprave koju smo upitali je li bilo ozlijeđenih klizača, odnosno koliko puta je hitna pomoć jurila na bjelovarsko klizalište.

- Ono što znam, bila su četiri takva slučaja. Tri iščašenja i jedna porezotina. Za cijelu sezonu, to nije preveliki broj. Riječ je o jednoj odrasloj osobi i troje djece. Drugih problema nije bilo, sve je prošlo mirno i lijepo. Osim klizalište, građani su jako zadovoljni adventom na tržnici. Oduševilo ih je druženje na placu, zaključuje Jurković Piščević.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!