Fotografija: Katarina Opačić s vrijednim priznanjem struke/Foto: Privatni album
Galerija
Katarina Opačić s vrijednim priznanjem struke/Foto: Privatni album

Katarina Opačić dobila vrijedno priznanje socijalnih radnika: "Ona živi za razvoj ove profesije"

"Katarina ukazuje na probleme u sustavu socijalne skrbi i proturječje koje nastaje između donesenih zakonskih propisa i stvarnog stanja na terenu i u praksi", poručuju njezine kolegiceDaruvarčanka Katarina Opačić dobila je vrijedno priznanje Hrvatske udruge socijalnih radnika jer je svojim radom doprinjela razvoju i afirmaciji ove izuzetno važne profesije.

Ova vrijedna i savjesna magistra socijalnog rada dobila je priznanje nakon što su iza njezinog rada stali, i za ovu nagradu je predložili Udruga socijalnih radnika Bjelovarsko-bilogorske županije uz podršku i preporuku Doma za starije i nemoćne osobe "Ljudevite pl. Janković", zatim asistentica Gordana Horvat, mag. act. soc. sa Pravnog fakulteta u Osijeku. Osim njih, preporuku i podršku Katarina je dobila i od izvanredne profesorice dr. sc. Ane Opačić sa Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studijskog centra socijalnog rada, Građanske inicijative "Pomozimo djeci s invaliditetom", UOSI Daruvar te Udruge hrvatskih dragovoljaca iz Domovinskog rata, gradskog ogranka Daruvar.

Svi dobitnici priznanja/Foto: Privatni album
Svi dobitnici priznanja/Foto: Privatni album

- Kao dugogodišnja praktičarka s bogatim iskustvom u radu s različitim skupinama korisnika sustava socijalne skrbi, ali i iskustvom u volontiranju i suradnji s brojnim udrugama civilnog društva, pokazala se aktivnom zagovarateljicom prava korisnika.  Bez velikih zadrški ukazuje na probleme u sustavu socijalne skrbi i proturječje koje nastaje između donesenih zakonskih propisa i stvarnog stanja na terenu i u praksi - poručuju njezine kolegice iz Daruvara koje joj ovim putem čestitaju na ovom hvalevrijednom priznanju.

Katarina sa svojim kolegicama iz Daruvara/Foto: Privatni album
Katarina sa svojim kolegicama iz Daruvara/Foto: Privatni album

Čestitkama se pridružuje i naša redakcija!

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!