Fotografija: Vinko Kasana s predstavnicima Bujavice i Jagme/Foto: Compas.hr
Vinko Kasana s predstavnicima Bujavice i Jagme/Foto: Compas.hr

Kasana s predstavnicima Bujavice i Jagme o razminiranim grobljima, vodoopskrbi, javnoj rasvjeti...

Dogovoreno je postavljanje javne rasvjete u Gornjem Čagliću, a HEP je osigurao mrežuPredsjednici Mjesnih odbora Bujavice i Jagme, Ksenija Utješinović i Momčilo Rađenović, zajedno s predsjednikom Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Lipika i gradskim vijećnikom Darkom Derenjem 11. veljače su se sastali s lipičkom gradonačelnikom Vinkom Kasanom i direktorom komunalnog poduzeća Lipkom Marijanom Strgancem kako bi razgovarali o tekućim pitanjima komunalne tematike na području tih lipičkih naselja, piše Compas.hr.

Uređenje mjesnih groblja

Naglasak je bio na nastavku uređenja društvenih domova u Bujavici i Jagmi, zapravo na izradi izolacije toplinske vanjske ovojnice – fasade na ovim objektima te završetku limarije na krovištima. Bilo je govora i o nerazvrstanim cestama, odnosno o održavanju prohodnosti puteva, njihovu nasipavanju te asfaltiranju jednog dijela ceste u Bujavici. Komentirao se i problem vodoopskrbe, posebno u ljetnim mjesecima za čije će se rješavanje pokušati pronaći adekvatna solucija.

Jedna od tema je bilo i uređenje mjesnih groblja, ne samo u ova dva naselja, nego i u Livađanima i Subockoj. Naime, kako je istaknuo direktor Strganac, ova potonja groblja bila su minski sumnjiva, a sad su se stekli uvjeti za njihovim čišćenjem te održavanjem i evidentiranjem vlasnika grobova; poput preostalih mjesnih groblja koje komunalno poduzeće Lipkom održava.

Rasvjeta u G. Čagliću

Gradonačelnik Kasana je istaknuo da su analizirani i programi socijalnih mjera, a predstavnici mjesnih odbora su izrazili zadovoljstvo programom "Zaželi" te "Pomoć i njega u kući" koji puno znače za starije mještane ovih naselja.

Doznajemo i kako je dogovoreno postavljanje javne rasvjete u Gornjem Čagliću. Stvorene su sve pretpostavke, HEP je osigurao mrežu te će ondje biti postavljene lampe. Također, rasvjeta će biti uređena i u dijelu Lipičke ulice koji ide od staklenika u smjeru Subocke pa će lampe biti postavljene i ondje, piše Compas.hr.