Fotografija: Članovi lipičkog HDZ-a/Foto: Compas.hr
Galerija
Članovi lipičkog HDZ-a/Foto: Compas.hr

Kasana predao kandidaturu za gradonačelnika Lipika, a ostali HDZ-ovci listu za gradsko vijeće

Vinko Kasana kandidat je HDZ-a za treći gradonačelnički mandat, a uz kandidaturu je predao i 770 potpisa podrškePredstavnici Gradskog ogranka Hrvatske demokratske zajednice predali su u četvrtak kandidaturu za gradonačelnika te kandidaturu za članove Gradskog vijeća Grada Lipika, piše lipički Compas.hr.

Potpisi podrške

Aktualni gradonačelnik Lipika Vinko Kasana kandidat je HDZ-a za treći gradonačelnički mandat, a uz kandidaturu Gradskom izbornom povjerenstvu predao je i 770 potpisa podrške.

Vinko Kasana i Slobodan Katunar/Foto: Compas.hr
Vinko Kasana i Slobodan Katunar/Foto: Compas.hr

Ovom su prigodom predstavljeni kandidati HDZ-a na listi za Gradsko vijeće Grada Lipika, ali i kandidati koji će biti na listi za Skupštinu Požeško-slavonske županije.  Većinom se radi o etabliranim vijećnicima kojima ne nedostaje iskustva u lokalnoj politici, ali također se pojavljuju i neka nova lica, piše Compas.hr.

1. Nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Lipika je Vinko Kasana - oženjen, otac dvoje djece, inženjer poljoprivrede, hrvatski branitelj, gradonačelnik u protekla dva mandata.

Vinko Kasana/Foto:Compas.hr
Vinko Kasana/Foto:Compas.hr

2. Slobodan Katunar - iz Lipika, oženjen, dipl. inž. šumarstva, upravitelj Šumarije Lipik, tri mandata dogradonačelnik u kojima je posao zamjenika gradonačelnika radio volonterski, a i u ranijem razdoblju je bio član tadašnjeg poglavarstva. Predsjednik je Upravnog vijeća Toplica Lipik i načelnik lipičkog Stožera civilne zaštite.

Slobodan Katunar/Foto: Compas.hr
Slobodan Katunar/Foto: Compas.hr

3. Mladen Dolić - oženjen, otac dvoje djece, inženjer elektrotehnike, umirovljenik, dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski ratni vojni invalid, jedan od osnivača HDZ-a u Dobrovcu, član Gradskog vijeća u prethodna tri mandata, dok je u proteklom sazivu obnašao dužnost predsjednika.

Mladen Dolić/Foto: Compas.hr
Mladen Dolić/Foto: Compas.hr

4. Bore Tutić - iz Lipika, oženjen, otac dvoje djece, hrvatski branitelj, član Gradskog vijeća u dva mandata, predsjednik MO Lipik, aktivan član u mnogim udrugama, a ima i svoj OPG.

Bore Tutić/Foto: Compas.hr
Bore Tutić/Foto: Compas.hr

5. Vlado Stakor - iz Poljane, oženjen, otac troje djece, predsjednik MO Poljana, dragovoljac Domovinskog rata, vijećnik u proteklom sazivu Gradskog vijeća.

Vlatko Stakor/Foto: Compas.hr
Vlatko Stakor/Foto: Compas.hr

6. Tina Gadžić Husko - udana, majka dva sina, po zanimanju doktor medicine – specijalist Obiteljske medicine. Članica je Upravnog vijeća Toplica Lipik. Proteklih godina radi u Lipiku, a bila je i član prošlog saziva Gradskog vijeća.

Tina Gadžić Husko/Foto: Compas.hr
Tina Gadžić Husko/Foto: Compas.hr

7. Milan Vlajković - iz Donjeg Čaglića, neoženjen, zaposlen u Toplicama Lipik , dragovoljac Domovinskog rata, hrvatski ratni vojni invalid, bavi se i poljoprivredom. Iza sebe već ima iskustva u radu Gradskog vijeća.

Milan Vlajković/Foto: Compas.hr
Milan Vlajković/Foto: Compas.hr

8. Dalibor Viboh - iz Lipika, prvostupnik Radne terapije, voditelj socijalne usluge Pomoć u kući te predsjednik istoimene udruge. Tajnik je GO HDZ-a Lipik i gradski vijećnik u dva mandata.

Dalibor Viboh/Foto: Compas.hr
Dalibor Viboh/Foto: Compas.hr

9. Ivica Nikić - iz Gaja, oženjen, otac četvero djece, zaposlen u HŽ-u, povjerenik sindikata, gradski vijećnik u dva prošla saziva i predsjednik MO Gaj.

Ivica Nikić/Foto: Compas.hr
Ivica Nikić/Foto: Compas.hr

10. Ivan Pleša - oženjen, otac dvoje djece, djelatnik Carinske uprave, sportski djelatnik i trener u NK Lipik 1925 te dva mandata gradski vijećnik.

Ivan Pleša/Foto: Compas.hr
Ivan Pleša/Foto: Compas.hr

11. Antun Hrenovac - umirovljenik, predsjednik MO Marino Selo, dugogodišnji predsjednik HDZ-a, dragovoljac Domovinskog rata.

Antun Hrenovac/Foto: Compas.hr
Antun Hrenovac/Foto: Compas.hr

12. Zlatko Mašić – oženjen, predsjednik MO Brezine, dragovoljac Domovinskog rata, hrvatski ratni vojni invalid.

Zlatko Mašić /Foto: Compas.hr
Zlatko Mašić /Foto: Compas.hr

13. Vanesa Iličić – dijete hrvatskog branitelja, upravni referent, pohađa Veleučilište u Požegi Upravni studij. Predsjednica je MO Šeovica te aktivan član Mladeži HDZ-a.

Vanesa Iličić/Foto: Compas.hr
Vanesa Iličić/Foto: Compas.hr

Predstavljeni su i kandidati za Skupštinu naše županije. Osim Vinka Kasane, to su i Tatjana Benković rođ. Šimunović te Antun Haramija.

Tatjana Benković - iz Lipika, udana, majka dvoje djece, treći mandat je ravnateljica Dječjeg vrtića Kockica u Lipiku i Poljani, a prije toga je 16 godina radila kao odgajateljica. Aktivna je članica Udruge Lijepa naša.

Tatjana Benković/Foto: Compas.hr
Tatjana Benković/Foto: Compas.hr

Antun Haramija – nekadašnji predsjednik GO HDZ-a Lipik te bivši gradonačelnik Lipika. Dosad je bio član županijske skupštine u tri saziva.

Antun Haramija/Foto: Compas.hr
Antun Haramija/Foto: Compas.hr