Fotografija: Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika/Foto: MojPortal.hr
Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika/Foto: MojPortal.hr

Vinko Kasana ide po novi mandat: "Imamo kvalitetan program razvoja naših naselja"

"Posljednjih osam godina pokrenut je niz značajnih projekata za Grad Lipik, a pri tome su dovršeni neki koji su rezultat promišljanja i dobro odmjerenog strateškog planiranja", rekao je Kasana.Aktualni gradonačelnik i predsjednik lipičkog Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice dobio je u ponedjeljak navečer jednoglasnu potporu svih članova predsjedništva lipičkog HDZ-a u utrci za novi, treći mandat, piše Compas.hr.

Zahvaljujući na povjerenju, Vinko Kasana je izjavio kako se u protekla dva mandata radilo puno pri čemu je istaknuo činjenicu da su ljudi, odnosno stvaranje uvjeta za što kvalitetniji život u svim naseljima na području Grada Lipika, uvijek bili okosnica njegova programa.

Politička stabilnost

- Posljednjih osam godina pokrenut je niz značajnih projekata za Grad Lipik, a pri tome su dovršeni neki koji su rezultat promišljanja i dobro odmjerenog strateškog planiranja, ali i političke stabilnosti i kontinuiteta koji su neophodni da se započeti projekti i dovrše - rekao je Vinko Kasana te dodao kako je dosadašnja, ali i buduća suradnja lokalne samouprave s Vladom Republike Hrvatske jedan od preduvjeta razvoja našeg kraja i u sljedećem mandatnom razdoblju.

- Lipik je danas jedno veliko gradilište, čega su građani itekako svjesni, a u predstojećoj izbornoj kampanji ponudit ćemo kvalitetan i konkretan program ravnomjernog razvoja naših naselja u budućem razdoblju i vjerujem da će sugrađani i ovog puta to prepoznati - naglasio je Kasana.

S obzirom na to da je jučer bio i Međunarodni dan žena, gradonačelnik je svim ženama i sugrađankama uputio prigodnu čestitku.

Žensko poduzetništvo

- Svim ženama, majkama, suprugama, bakama, sestrama i kolegicama od srca čestitam njihov dan uz najljepše želje u njihovom privatnom, obiteljskom i poslovnom životu - izjavio je gradonačelnik napomenuvši kako je među njegovim suradnicama u Gradskoj upravi veliki broj žena koje su dale nemjerljiv doprinos razvoju Grada Lipika. Isto tako, podsjetio je kako je Lipik 2017. godine postao, uz Zagreb, Zaprešić i Novu Gradišku, jedan od četiri grada koji su prvi u Republici Hrvatskoj, ali i Europi prepoznali žensko poduzetništvo kao poseban segment u koji se treba dodatno ulagati, za što je Lipiku uručena i povelja "Grad prijatelj ženskog poduzetništva".

- Uz sve izazove koji su pred nama, vjerujem u Lipičanke i Lipičane i siguran sam da ćemo i dalje napredovati te ostati Grad sigurne budućnosti - zaključio je Vinko Kasana, piše Compas.hr