Fotografija: Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je euharistijsko slavlje/ Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX
Galerija
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je euharistijsko slavlje/ Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX

Kardinal Bozanić: "Mir je potreban napadnutima i napadačima, a najviše zapovjednicima i inicijatorima"

Budimo i nadalje spremni karitativno pomoći, posebno u prihvaćanju prognanika, poručio je zagrebački nadbiskupZagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uskrsnu misu ponovno, umjesto u katedrali oštećenoj u potresu, predvodio je u bogoslužnom prostoru blaženog Alojzija Stepinca na Kaptolu, piše HRT.

Promicanje mira

- Mir je potreban napadnutim i napadačima, a najviše inicijatorima i zapovjednicima. Budimo i nadalje spremni karitativno pomoći, posebno u prihvaćanju prognanika. Neka naše nedavno iskustvo rata, stradanja i progonstva pojača našu empatiju i velikodušnost. Molimo u ovoj euharistiji da nam Bog dade snage činiti dobro i da se ne umorimo u promicanju mira, pravde, međusobnog prihvaćanja, opraštanja i zajedništva, poručio je kardinal Bozanić.

Nadbiskup je poslao poruke mira/ Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX
Nadbiskup je poslao poruke mira/ Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX

Na misnom slavlju pojavili su se i brojni političari. U prvim redovima sjedili su premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković sa suprugom Sonjom te ministri Nina Obuljen Koržinek, Tomo Medved, Davor Božinović, Radovan Fuchs te posebni savjetnik predsjednika Vlade akademik Zvonko Kusić.

Poruke državnog vrha

Premijer je istaknuo poruku prožimanja kršćanske solidarnosti kroz sve javne politike.

- Čuli smo i poruku nama kao ljudima u politici da vodimo računa o onima kojima je najteže. Mi nastojimo i u svim mjerama i svim aktivnostima koje radimo to kontinuirano provoditi. Zato je ova današnja misa i današnja poruka solidarnosti za mene bila izrazito važna, rekao je premijer Plenković.

Gordan Jandroković i Andrej Plenković/ Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX
Gordan Jandroković i Andrej Plenković/ Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX

Uskrsnu poruku građanima uputio je i predsjednik Hrvatskog sabora.

- Svima onima koji slave Uskrs želim svako dobro, želim sretan Uskrs, želim da ga provedu s bližnjima, da danas zaista bude dan radosti, dan pomirenja i da budemo dobri jedni prema drugima, poručio je Gordan Jandroković, prenosi HRT.

Davor Božinović, Tomo Medved, Andrej Plenković, Sonja i Gordan Jandroković/ Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX
Davor Božinović, Tomo Medved, Andrej Plenković, Sonja i Gordan Jandroković/ Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!