Fotografija: Branko Bačić uručuje nagradu ravnatelju Daruvarskih toplica Ratku Vukoviću/Foto: BBŽ
Galerija
Branko Bačić uručuje nagradu ravnatelju Daruvarskih toplica Ratku Vukoviću/Foto: BBŽ

KAKVO PRIZNANJE! Daruvarske toplice najbolja destinacija za zdravstveni turizam u Hrvatskoj!

"Očito da je naš put dobar i da je dobro to što radimo u Daruvarskim toplicama i naravno da zbog ove nagrade moramo biti još bolji", rekao je ravnatelj Ratko VukovićDaruvarske toplice osvojile su prvu nagradu u kategoriji zdravstvenog turizma na Danima hrvatskog turizma koje se održava u Rovinju.

Vijest je to koja je razveselila brojne Daruvarčane, a ponajviše sve djelatnike kao i ravnatelja Daruvarskih toplica, jer su upravo oni najzaslužniji što je ovo prestižno priznanje završilo baš u njihovim rukama.

- Ako ikada zatrebate kvalitetne zdravstvene usluge, dijagnostičke i terapijske postupke, zdravstvenu njegu i medicinsku rehabilitaciju, evo najboljih adresa na koje se možete i trebate obratiti - rekla je voditeljica Barbara Kolar, a na nju se nadovezao voditelj Duško Ćurlić koji je istaknuo kako u ovoj kategoriji prepoznaju i nagrađuju izvrsnost u području medicinskog, lječilišnog i Wellness turizma.

Trijumf Daruvarskih toplica/Foto: Screenshot HRT
Trijumf Daruvarskih toplica/Foto: Screenshot HRT

Finalisti nagrada u zdravstvenom turizmu bili su Terme Sveti Martin, Daruvarske toplice i Zagrebmed, mreža digitalne izvrsnosti.

Prva nagrada otišla je u ruke Daruvarskim toplicama, a ravnatelju Ratku Vukoviću uručio ju je Branko Bačić, potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. 

- Daruvarske toplice nalaze se u najljepšem dijelu povijesnog pejzažnog perivoja, na samo nekoliko minuta hoda od samog centra grada Daruvara. Brojni izvori ljekovite termalne vode, nalazišta ljekovitog mineralnog blata, očuvane povijesne građevine i prekrasni povijesni pejzažni parkovi, brojni sportsko-rekreacijski, Wellness, spa i medicinski sadržaji čine ih savršenim mjestom za odmor, rehabilitaciju i povratak tijela u dobru formu - rečeno je tijekom prijenosa uživo na HRT-u.

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić, premijer Andrej Plenković i ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković/Foto: BBŽ
Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić, premijer Andrej Plenković i ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković/Foto: BBŽ

Nagradu je preuzeo ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković, a voditeljica Barbara Kolar tom je prilikom komentirala:

- Mislim da g. Vuković izgleda kao najbolja reklama za Daruvarske toplice! Izgleda baš onako lijepo, relaksirano. Mislim da nakon par tretmana tamo, nikome ne bi bilo teško baciti se na posao - zaključila je Barbara Kolar.

Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković presretan je što su dobili prvu nagradu za zdravstveni turizam.

- Znali smo da smo ušli među tri najbolja i to je bio i jedan od razloga što smo danas ovdje, ali smo došli i kako bismo ostvarili neke druge kontakte. Očito da je naš put dobar i da je dobro to što radimo u Daruvarskim toplicama i naravno da zbog ove nagrade moramo biti i još bolji. Također, čestitam svima koji su s nama bili u ovoj kategoriji. Nadam se da je ova nagrada put prema onome što svi želimo, a ne smijem to reći naglas - rekao je Ratko Vuković misleći na projekt modernizacije Daruvarskih toplica koji je prijavljen za Nacionalni program oporavka i otpornosti, a čiji rezultati se očekuju uskoro. Taj je projekt, naime, vrijedan više od 17 milijuna eura i s njim bi se Daruvarske toplice potpuno modernizirale i postale najmodernije toplice u Hrvatskoj.

Ratku Vukoviću, ravnatelju Daruvarskih toplica, nagradu je uručio Branko Bačić/Foto: Screenshot HRT
Ratku Vukoviću, ravnatelju Daruvarskih toplica, nagradu je uručio Branko Bačić/Foto: Screenshot HRT

Župan Marko Marušić nakon dodjele nagrada je rekao kako je ovo sigurno veliko priznanje Daruvarskim toplicama, a ide na čast i cijeloj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. 

- Ovo znači da idemo u dobrom smjeru jer su Daruvarske toplice proglašene najboljoj ustanovi u zdravstvenom turizmu. Čekamo i rezultate natječaja NPOO-a te se nadamo pozitivnim vijestima. Tako ćemo svakako još kvalitetnije nadograditi ponudu Daruvarskih toplica i ponuditi još veću i kvalitetniju uslugu - kazao je župan Marko Marušić i čestitao svim djelatnicima i ravnatelju Daruvarskih toplica Ratku Vukoviću što na najbolji mogući način rade svoj posao. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!