Fotografija: Sve je spremno za jubilarni Jesenski međunarodni bjelovarski sajam/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Sve je spremno za jubilarni Jesenski međunarodni bjelovarski sajam/ Foto: Deni Marčinković

JUBILANI 30. JESENSKI SAJAM: "Dolazi više od 300 izlagača. Cesta kroz Gudovac bit će otvorena"

"Uredili smo dodatnih par hektara parkirališnog prostora i kupili dodatnu parcelu tik do sajma u tu svrhu. Veseli nas najava lijepog vremena, pa ćemo moći koristiti i livade za parking", kaže direktor Zlatko SalajU tijeku su posljednje pripreme za jubilarni 30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, koji će se od 8. do 10. rujna održati na sajamskom prostoru u Gudovcu.

Kako se moglo čuti na konferenciji za medije, sav izložbeni prostor bit će popunjen, a cesta kroz Gudovac bit će puštena za promet.

Izložbeni prostor je popunjen/ Foto: Deni Marčinković
Izložbeni prostor je popunjen/ Foto: Deni Marčinković

- Nakon 30 godina dostigli smo nivo puno starijih sajmova iz okruženja. Izložbeni prostor, što vanjski što unutarnji, prostire se na 10 hektara. Posjetiteljima će predstaviti oko 300 izlagača iz desetak europskih zemalja. Kao i do sada pretežito će biti izložena oprema za stočarstvo, a tu su i okrugli stolovi, stručna predavanja te kulturno-umjetnički program i bogata ugostiteljska ponuda. Napokon smo dočekali da i cesta bude prohodna i asfaltirana u svim smjerovima, poručio je direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Dodatna parkirališna mjesta

Pored toga, istaknuo je da za razliku od nekoliko prijašnjih sajmova problema s parkiranjem neće biti.

- Uredili smo dodatnih par hektara parkirališnog prostora u krugu sajma, a i kupili smo dodatnu parcelu tik do sajma u tu svrhu. Veseli nas najava lijepog vremena, pa ćemo moći koristiti i livade oko sajamskog prostora za parking. Također, varijanta s obilaznicom je u pripravnosti ukaže li se potreba, a i ovog puta imamo besplatan autobusni prijevoz, kazao je Salaj.

Zdenko Ivkić, Marko Marušić, Zlatko Salaj i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Zdenko Ivkić, Marko Marušić, Zlatko Salaj i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Tradicionalno, uz sajam održat će se 30. Državne stočarske izložbe, Sajma opreme za stočarstvo, 7. Petog elementa – Grijanje i obnovljivi izvori energije i 6. Drvnog svijeta – Prezentacija opreme za šumarstvo i drvne tehnologije.

Bogata Državna stočarska izložba

- Budući da je Državna stočarska izložba jubilarna, prigodno ćemo se zahvaliti sudionicima koji nas prate sve ove godine. Sama izložba održavat će se sva tri sajamska dana, a osim natjecateljskog imat ćemo i revijalni dio i to svima zanimljiv Bambino kup. Iako ove godine iz preventivnih razloga neće biti svinja, broj grla na razini je prošlogodišnje izložbe. Konkretno, ukupno imamo 180 izlagača iz 15 hrvatskih županija, koji će predstaviti 420 grla, 34 pasmine i čak 104 kolekcije, istaknuo je voditelj Centra za stočarstvo (HAPIH) Zdenko Ivkić.

U tijeku su posljednje pripreme/ Foto: Deni Marčinković
U tijeku su posljednje pripreme/ Foto: Deni Marčinković

Zadovoljstvo organizacijom ovogodišnje manifestacije istaknuli su i predstavnici osnivača Sajma, gradonačelnik Dario Hrebak i župan Marko Marušić.

Potrebna nova ulaganja

- Jako je važno što je najavljeno dobro vrijeme, tako da očekujemo veliki broj posjetitelja. Nadalje, cesta će napokon biti gotova, kao i pješačke staze. Veseli me što je riješeno pitanje parkinga, jer Sajam mora imati određeni standard, a također nadamo se i dobrom sajmovanju. Nadalje, pohvaljujem župana što je preko ministrice izlobirao sredstva za obnovu krovišta na jednoj od hala. Grad i Županija morat će naći dodatna sredstva za nova ulaganja i modernizaciju, jer Bjelovarski sajam to itekako zaslužuje, poručio je Hrebak.

Na sličnom tragu bio je i župan Marko Marušić.

Vlasnici Sajma slažu se da su potrebna nova ulaganja/ Foto: Deni Marčinković
Vlasnici Sajma slažu se da su potrebna nova ulaganja/ Foto: Deni Marčinković

- Stvoreni su svi preduvjeti da jubilarni sajam prođe u najboljem mogućem tonu. Drago mi je što su problemi poput parkinga i ceste otklonjeni. Znamo da je zbog krovišta na hali bilo upitno održavanje Državne stočarske izložbe, međutim do kraja godine i to bi trebalo biti riješeno. Također, veseli me što Sajam dobro posluje te po prvi put u povijesti kupuje zemljište, a ne da kao do sada samo prodaje. Nadam se velikom broju posjetitelja, dobroj trgovini te pozivam sve poljoprivrednika, ali i ostale zainteresirane građane da ovaj vikend posjete Gudovac, rekao je Marušić.

Što se cijena ulaznica tiče, odrasli će plaćati 6 eura, dok ulaz za učenike, studente i umirovljenike stoji 4 eura. Također, tu je i obiteljska karta od 10 eura, a tu je i višednevna ulaznica također po 10 eura. Za kraj recimo i to da će Sajam najvjerojatnije otvoriti ministrica poljoprivrede Marija Vučković, iako se potvrda visokih državnika još uvijek čeka. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!