Fotografija: Lipički poduzetnici dobili su potpore od Grada u visini od 92 i pol tisuće kuna/Foto: Compas
Galerija
Lipički poduzetnici dobili su potpore od Grada u visini od 92 i pol tisuće kuna/Foto: Compas

Još sedam lipičkih poduzetnika dobilo 92 i pol tisuće kuna za opremu i promidžbu

Lipički gradonačelnik Kasana podsjetio je kako se Grad Lipik redovito nalazi među vodeća tri mjesta s najviše povučenih sredstava po stanovniku
LIPIK - Šestero poduzetnika s područja Lipika i jedan s područja Gaja u lipičkoj je Gradskoj upravi potpisalo ugovore o dodjeli potpora poduzetnicima. Podijeljene potpore se referiraju najviše na nabavu opreme, ali i na razvoj proizvoda te promidžbu poslovanja. Uručene potpore samo su jedna u nizu mjera kojima se podupiru lokalni poduzetnici u skladu s Programom mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Lipika za razdoblje od 2018. do 2021. godine, piše Compas.

<p>Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika/Foto: MojPortal.hr</p>

Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika/Foto: MojPortal.hr

Ovo je druga Odluka o dodijeli potpora u 2021. godini kojom je sedam lipičkih poduzetnika potpomognuto s iznosom 92.560,32 kuna. Nešto ranije, u travnju, potporu u iznosu od gotovo 245.000,00 kuna dobilo je još trinaest poduzetnika. Ne računajući ovu, u protekle tri godine lipičkim poduzetnicima je dodijeljeno ukupno 35 potpora u visini 674.960,87 kuna.

Pozitivna poduzetnička klima

-Raznim mjerama i programima nastojimo poticati pozitivnu poduzetničku klimu, odnosno razvoj gospodarstva na području Lipika, istaknuo je gradonačelnik Vinko Kasana, dodavši kako se kroz učestalu komunikaciju s poduzetnicima nastoje uvidjeti njihove potrebe, piše Compas.

I ovom je prigodom podsjetio kako se Grad Lipik posljednjih godina redovito nalazi među vodeća tri mjesta s najviše povučenih sredstava po stanovniku te da je jedan od preduvjeta za to upravo i stabilno poduzetništvo.