Fotografija: Najnovije dostignuće kada su u pitanju traktori prodan je i prije dolaska u Gudovac/Foto: Martina Čapo
Galerija
Najnovije dostignuće kada su u pitanju traktori prodan je i prije dolaska u Gudovac/Foto: Martina Čapo

John Deere traktor gusjeničar hit gudovačkog sajma: "Prodan je za više od pola milijuna eura"

Ovaj jedinstven John Deere ljepotan već ima svojega vlasnika. Traktor gusjeničar obrađivat će slavonske ravnice, a prije realizacije kupnje ide još na jednu demonstraciju da ga vlasnik isproba u raduBJELOVAR – Umjesto guma ima gusjenice, najskuplji je traktor izložen u Gudovcu i već je prodan. Jedinstven, moćan, skup, ali prodan. Rezime je to jedinstvenog poljoprivrednog stroja John Deerea kakav još nije viđen na ovim prostorima. Stoga ne čudi da su se pored njega već prvog dana gudovačkog sajma u jutarnjim satima zaustavljali i stari i mladi. Djeca da bi se pored njega fotografirala, a oni nešto stariji, bez obzira bili poljoprivrednici ili ne, da bi doznali što takav traktor sve može.

A može puno toga! Tako nam je prezentirao Robert Poretti, marketing manager u Novocommerce Internationalu.

Gusjenice umjesto kotača

-Mi smo s vama u Gudovcu redovito, to je već tradicija. I u proljeće i na jesen. Uvijek smo na istom mjestu, kupci nas znaju, znaju isto tako da smo od 2001. godine jedini uvoznik John Deer traktora za Hrvatsku, a u Hrvatskoj poslujemo već 30 godina, pojašnjava Poretti i dodaje kako tvrtka posluje u 18 zemalja na čak tri kontinenta, a kod njih radi više od 7 i pol tisuća ljudi.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Gusjenice umjesto kotača/Foto: Martina Čapo
Gusjenice umjesto kotača/Foto: Martina Čapo

Traktori John Deere zapravo su san svakog poljoprivrednika, to nije tajna. Pa nije čudno što iz tvrtke neprestano ulažu i razvijaju nove modele koji polako osvajaju tržište.

Jedan od takvih je i traktor gusjeničar s jedinstvenim konceptom sa sve četiri posebno upogonjene gusjenice.

-Taj traktor je prvenstveno namijenjen za rad u teškim i vlažnim uvjetima, na brdovitim terenima. Ima 410 nominalne konjske snage i 460 maksimalne konjske snage. Imamo i jačih traktora od toga, tako da poljoprivrednici mogu izabrati ono što im najbolje odgovara, ističe Robert Poretti i dodaje kako može vući veoma teške priključke u još težim uvjetima. I to prvenstveno zato što se gusjenice ponašaju kao kotači, okreću se u smjeru u kojem to želi i kako želi onaj tko upravlja traktorom.

Ne čudi stoga podatak da ovaj jedinstven John Deere ljepotan već ima svojega vlasnika. On dolazi iz Slavonije.

Ostaje na slavonskim ravnicama

-Da, ovaj traktor ima svog kupca. Doduše, prije kupnje ide još na jednu demonstraciju da ga isprobaju u radu, no vjerujem da je to gotova stvar. Traktor ostaje u Slavoniji, u okolici Osijeka, otkrio nam je Poretti.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo
Malo tko je prošao, a da nije zastao pored ovog ljepotana u svijetu traktora/Foto: Martina Čapo
Malo tko je prošao, a da nije zastao pored ovog ljepotana u svijetu traktora/Foto: Martina Čapo

Inače, ekipa iz Novocommerce Internationala, iz svojeg dosadašnjeg, bogatog, prodajnog iskustva tvrdi kako poljoprivrednici traže što veće traktore sa što većim priključcima kako bi brzinom i lakoćom obrade tla nadoknadili manjak radne snage koju je sve teže pronaći na tržištu.

-Od opreme ovaj stroj ima gotovo sve što si možete zamisliti. Težak je gotovo 21 tonu, ima elektronski joystick, power shift mjenjač i mnogo toga još što zanima današnje poljoprivrednike, zaključuje Poretti kojega smo upitali za cijenu ovog prilično neobičnog poljoprivrednog stroja.

Iako nam iz tvrtke nisu htjeli otkriti tu informaciju obrazloživši to na način da kupci mogu ostvariti različite popuste i izabrati različitu opremu koja utječe na cijenu, iz drugih izvora doznajemo koliko je potrebno izdvojiti novca da na dvorište dovezemo ovaj traktor gusjeničar.

Neslužbeno smo tako doznali kako ovaj jedinstveni traktor gusjeničar košta 480 tisuća eura bez PDV-a, što ga definitivno čini najskupljim poljoprivrednim strojem na jesenskom sajmu. Specifikacijama, ali i moćnim izgledom osvaja svakoga tko prođe pored njega pa vjerujemo da cijena opravdava ono što svojim mogućnostima nudi.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Poljoprivreda danas, iako možda nije laka grana za zaraditi kruh, nudi pregršt noviteta i modernih dostignuća o kakvima su naši djedovi mogli tek sanjati. Njima je, prisjetimo se, dostignuće bilo kada su na dvorištu imali traktor s kabinom.

Razgovarali smo s posjetiteljima sajma koji bi zastali i divili se ovom jedinstvenom primjerku traktora, a jedan komentar nam se posebno svidio.

Upitali smo dvojicu poljoprivrednika iz Podravine jesu li kada vidjeli sličan traktor.

"Ovo sam vidio samo na tenku", glasio je komentar.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!