Fotografija: Foto: KK Vedi Bjelovar
Galerija
Foto: KK Vedi Bjelovar

Jedinstveni košarkaški kamp u Bjelovaru: "Stižu djeca iz Zagreba, Virovitice, Đurđevca i Češke"

"Cilj kampa „HOOPS“ stvoriti je pozitivno i poticajno okruženje za djecu i trenere, gdje se kroz treninge, igru i druženje može ostvariti pun potencijal u košarci", kažu organizatori - KK Vedi BjelovarBJELOVAR – Iz Košarkaškog kluba „Vedi“ iz Bjelovara javljaju kako se u Bjelovaru, od 26. lipnja do 1. srpnja 2023. održava Kamp „Hoops“.

Riječ je o projektu u kojemu je glavni fokus razvoj košarkaških vještina kod djece i usavršavanju tehnika i taktika kod trenera.

Foto: KK Vedi Bjelovar
Foto: KK Vedi Bjelovar

- Kamp će uključivati intenzivne treninge košarke za djecu, s naglaskom na individualni pristup i rad u manjim grupama, a održava se na vanjskom terenu pored Sokolane. U slučaju lošeg vremena bit ćemo u dvorani I. Osnovne škole, kaže nam tajnik Košarkaškog kluba Vedi, Stjepan Sabljić.

Poznati hrvatski trener

Svoj dolazak iz Španjolske u kamp, nastavlja Sabljić najavio je poznati hrvatski trener Davor Matković, nositelj ACB licence.

Davor Matković/Foto: KK Vedi Bjelovar
Davor Matković/Foto: KK Vedi Bjelovar

- Tijekom kampa, uz ostale trenere radit će se na poboljšanju osnovnih košarkaških vještina kod djece. Cilj je razvijati sustav cjelovitog razvoja igrača kroz metodički slijed stjecanja vještina i tehničkih elemenata košarke. Dolazak stručnjaka, vrhunskog košarkaškog trenera koji trenutačno živi i radi u Španjolskoj je omogućiti prijavljenim trenerima i djeci da uz tehniku uče osnove, ali i što je to timski rad, kako što bolje iskoristiti svoj talent i slično. Posebna pozornost usmjerena je na područja tjelesnog, kognitivnog, emocionalnog i socijalnog razvoja djece i adolescenata u dobi od 8 do 13 godina, istaknuo je tajnik KK „Vedi“ Stipe Sabljić, organizator kampa.

Osim toga, u Kampu će se organizirati edukativan seminar za trenere, kako bi se poboljšala njihova stručnost u podučavanju djece košarci, ali i u odgoju mladih sportaša.

Kamp je popunjen

- Cilj kampa „HOOPS“ stvoriti je pozitivno i poticajno okruženje za djecu i trenere, gdje se kroz treninge, igru i druženje može ostvariti pun potencijal u košarci. Kapacitet kampa je, na radost svih, popunjen. Prijavilo se 60 djece iz Bjelovara, Zagreba, Virovitice, Đurđevca i zanimljivo čak troje iz Češke, s ponosom govori Stipe.

Treninzi će se odvijati dva puta dnevno od 8 do 11 sati i navečer od 18 do 21 sat, a sva djeca koja nisu iz Bjelovara, bit će smještena u novouređenom hotelu u centru grada.

Foto: KK Vedi Bjelovar
Foto: KK Vedi Bjelovar

- Treninzi će biti podijeljeni u nekoliko grupa na tri terena. Vrijeme između, djeci će biti ispunjeno raznim aktivnostima, od odlaska na bazen do zajedničkog druženja, a sve pod stručnim nazorom trenera.

Poziv svim roditeljima i djeci

Zadnji dan kampa pozivamo roditelje da dovedu svoju djecu na probni trening, to je subota 1. srpnja od 10 sati kod Sokolane, možda se odluče trenirati košarku, pa već slijedeće godine i oni budu sudionici „Hoops“ kampa“ – naglasio je Ivan Nikolić magistar kineziologije, stručni suradnik kampa.

Ivan NIkolić/Foto: KK Vedi Bjelovar
Ivan NIkolić/Foto: KK Vedi Bjelovar

Uz ostale aktivnosti, djeci će 30. lipnja biti organizirane radionice o prehrani i zdravom životu. Tu zadaću dobila je nutricionistica, Bjelovarčanka s adresom u Zagrebu, Almedina Alma Bunić.

Foto: KK Vedi Bjelovar
Foto: KK Vedi Bjelovar

 - Kako bi im pobliže objasnila važnost ishrane sportaša, nužno je djeci približiti osnovne namirnice zdrave prehrane. Na taj način grade se zdravi temelji za bavljenje sportom te stvaraju navike koje su neophodne, obzirom na razvoj i uobičajeni način života djece, poručila je Bunić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!