Fotografija: Prošlogodišnji dobitnici povelja i zahvalnica/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Prošlogodišnji dobitnici povelja i zahvalnica/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Izabrani su dobitnici javnih priznanja Grada Garešnice: "Ovo je osam naših laureata!"

Istaknute osobe dobit će Povelju Grada kojom se iskazuje javna pohvala za doprinos od osobitog značenja za Grad u području gospodarstva, znanosti, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, športa...Poznata su imena osoba koja će ove godine dobiti javna priznanja Grada Garešnice. Naime, Gradsko vijeće grada Garešnice je na sjednici kojs je održana 08. ožujka donijelo Odluku o dodjeli javnih priznanja.

Povelju Grada kojom se iskazuje javna pohvala za naročit doprinos i postignuća koja su od osobitog značenja za Grad Garešnicu u području gospodarstva, znanosti, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, športa, tehničke kulture, zaštite okoliša te drugih javnih djelatnosti dobit će:

Maja Anušić Dizdarević – ravnateljica Hrvatske knjižnice i čitaonice „Đuro Sudeta“ Garešnica – za dugogodišnji predan i nesebičan rad te za naročit doprinos u području književnosti, kulture i umjetnosti.

Štefan Štandar – za prepoznatljiv rad u području novinarstva te za promoviranje Grada Garešnice.

Marija Šedlbauer – profesorica hrvatskog i engleskog jezika, jedna od utemeljiteljica Ogranka Matice hrvatske u Garešnici – za njen dugogodišnji aktivan i predan rad u Ogranku te za formiranje i unapređenje kulturnog života Garešnice.

Udruga specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata „RIS“– Kutina – podružnica Garešnica – za poseban doprinos u obrani suvereniteta Republike Hrvatske u Domovinskom ratu. 

Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ – BBŽ, Garešnica – za poseban doprinos u obrani suvereniteta Republike Hrvatske u Domovinskom ratu.

Miroslav Gerstner – predsjednik Udruge UDVDR-a Grada Garešnice – za njegov dugogodišnji i prepoznatljiv rad, za formiranje Koordinacije braniteljskih udruga Grada Garešnice s ciljem očuvanja istine o Domovinskom ratu i za sudjelovanje u Domovinskom ratu.

Milivoj Šapić – za osobit doprinos i društveno djelovanje na području kulture, socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, športa i zaštite okoliša.

Ivanka Mlinarić – uspješna obrtnica, vlasnica obrta za izradu strojnog veza i šivanje „Lamex“, aktivna članica u Udruženju obrtnika – za njen dugogodišnji i uspješan rad na području Grada Garešnice.

Svim dobitnicima njihove će povelje biti uručene na svečanoj sjednici 31. svibnja povodom Dana Grada. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!