Fotografija: Još jedan dokaz dobre suradnje dvije države/Foto: Vladimir Bilek
Galerija
Još jedan dokaz dobre suradnje dvije države/Foto: Vladimir Bilek

Iz Republike Češke stigla vrijedna donacija za djecu na daruvarskom području

Riječ je o prvenstveno didaktičkoj opremi za učenje češkog jezika, ali i svim ostalim materijalima koji su potrebni školama i vrtićima, istaknuo je Vladimir BilekZAGREB/DARUVAR – Saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, Vladimir Bilek pohvalio se kako se nastavlja suradnja Češkoslovačke zaklade za iseljeništvo s češkim institucijama u Republici Hrvatskoj.

Foto: Vladimir Bilek
Foto: Vladimir Bilek

- Veliko hvala Veleposlanstvu Republike Češke u Zagrebu na prijevozu iz Praga. Drugi dio donacije Čehoslovačkog instituta za strance za Češki vrtić Ferda Mravenec, Češku osnovnu školu J.A. Komenského Daruv ár, Češku osnovnu školu J. Ruža Končanice i Češku dopunsku školu u Zagrebu već je ovdje, kazao nam je Bilek kojeg smo upitali o kakvoj je točno donaciji riječ.

Materijali za učenje češkog jezika

- U proteklom tjednu smo kolegica Ana Marija Štruml Tuček koja je predsjednica Saveza Čeha u RH  i ja bili na zajedničkom sastanku s našim prijateljima iz Čehoslovačkog instituta. Predsjednik Instituta inače je i počasni građanin Daruvara što je svakako zaslužio svojim zalaganjem i velikim doprinosom u opremanju škola i vrtića. Ovo je sada samo nastavak te dobre suradnje. Riječ je o prvenstveno didaktičkoj opremi za učenje češkog jezika, ali i svim ostalim materijalima koji su potrebni školama i vrtićima, istaknuo je Bilek dodavši kako donacija iz Češke nije niti stala u jedan automobil pa su uskočili kolege iz Veleposlanstva Češke Republike koji su kombijem donirane materijale dostavili u Zagreb.

Foto: Vladimir Bilek
Foto: Vladimir Bilek

Foto: Vladimir Bilek
Foto: Vladimir Bilek