Fotografija: Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar
Galerija
Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar

Ivanka iz Bjelovara je najknjižničarka: "Ona je majstorica za popravke knjiga i svi je obožavaju"

Stručnim, odgovornim, pouzdanim i predanim dugogodišnjim radom Ivanka je dala veliki doprinos razvitku Narodne knjižnice „Petar Preradović“, naglašavaju u knjižniciIvanka Kurtanjek, bjelovarskim knjigoljupcima dobro poznato lice, dugogodišnja zaposlenica Narodne knjižnice „Petar Preradović“ proglašena je jednom od najboljih knjižničarki na području Bilogore, Podravine i Prigorja!

Odlučili su tako njezini kolege koji su se ovih dana okupili na 43. skupštini Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja u Garešnici.

Kurtanjek je nagradu primila za dugogodišnji knjižničarski rad. Po zanimanju je knjižničarska tehničarka, a u bjelovarskoj knjižnici je zaposlena od 1987. godine na poslovima administracije, potom 1988. na Dječjem odjelu, a od 1996. godine radi na Odjelu za odrasle.

Međunarodne izložbe

U Narodnoj knjižnici „Petar Preradović” Bjelovar, uz redovan svakodnevni rad, sudjeluje u provedbi, koordinaciji i organizaciji radionica, izložbi i drugih programa koji se provode u knjižnici. Svoju veliku ljubav prema kreativnom ručnom radu najviše je iskazala u sudjelovanju, a kasnije i vođenju radionica izrade čipke na drot koje su rezultirale izlaganjem njezinih radova na raznim međunarodnim izložbama.

Bjelovarčanka Ivanka primila je vrijedno priznanje/Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar
Bjelovarčanka Ivanka primila je vrijedno priznanje/Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar

- Uvijek tiha i povučena, istovremeno je siguran izvor dobrog izbora građe za svakog korisnika ponaosob. Prepoznat će želje i potrebe (i ispuniti ih) svih struktura čitatelja bilo da se radi o štivu za razonodu i uživanje ili o materijalu za školske seminarske radove i tome slične potrebe. Vrsna je u popravljanju oštećenih knjiga, a kad god ima vremena, bavi se predmetizacijom knjižne građe, iako joj to nije u prvobitnom opisu posla. Velika je pomoć mladim, tek pristiglim knjižničarima na Odjelu za odrasle, te je veliki uzor u radu, odnosu prema poslu i uvijek spremna pomoći – istaknuli su o svojoj kolegici ostali zaposlenici bjelovarske knjižnice.

Predani rad

Dodali su i kako je Ivanka omiljena među korisnicima i iznimno korektna prema radnim kolegama. Svojim stručnim, odgovornim, pouzdanim i predanim radom dala je veliki doprinos razvitku Narodne knjižnice "Petar Preradović", naglašavaju u knjižnici.

Nagrade su dodijeljene u Garešnici/Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar
Nagrade su dodijeljene u Garešnici/Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar

Osim Bjelovarčanke Ivanke, nagradu za najknjižničara, i to za dugogodišnji rad u knjižničarstvu, primila je i Nela Krznarić iz Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, dok je za iznimne uspjehe u knjižničarstvu nagradu primio Josip Strija, knjižničar iz Gimnazije „Petar Preradović“ Virovitica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!