Fotografija: Župan Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković
Župan Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković

"Istražit ćemo sve okolnosti. Ako se utvrdi odgovornost liječnice, bit će i sankcija"

"Ako je sve navedeno istina, takve stvari ne smiju se događati. To je nešto što trebamo promijeniti. Svatko mora odgovarati za svoje postupke - rekao je za MojPortal.hr župan MarušićŽupan Marko Marušić želi da se što prije utvrde sve okolnosti navodnog nesavjesnog liječenja doktorice Biserke Hirkić iz Grubišnog Polja.

Naime, nakon što smo sinoć objavili priču Kristine Kubište, majke devetomjesečne bebe, koja tvrdi da je doživjela bezosjećajno i krajnje neprofesionalno ponašanje dežurne liječnice Biserke Hirkić, dok je strahovala za život svog djeteta, upitali smo za komentar i župana Marka Marušića.

Sastanak s ravnateljicom

- Dobio sam informaciju o tom događaju. Danas imam sastanak s ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu, dr. Ileković, tako da ću biti detaljnije upoznat s činjenicama. S obzirom na to da ne raspolažem sa svim informacijama, u ovom trenutku nije primjereno da dajem bilo kakve izjave. Ali svakako, ako je to istina, takve stvari ne smiju se događati. To je nešto što trebamo promijeniti. Isto tako, moramo vidjeti i na koji način i čija je odgovornost. Svatko mora odgovarati za svoje postupke - rekao nam je tijekom današnjeg posjeta Siraču Bjelovarsko-bilogorski župan, Marko Marušić. 

Podsjetimo, Kristina Kubišta nam je ispričala kako je prošlog vikenda njezinoj bebi, dječaku od devet mjeseci, naglo skočila temperatura dok je bila kod svoje majke u Donjoj Rašenici kod Grubišnog Polja. Putem do Hitne pomoći u Grubišnom Polju, dječak je izgubio svijest, poplavile su mu usne, problijedio je, prestao disati, doslovno je počeo, kako je ispričala, tonuti u njezinom naručju.

Majka se tresla od straha

- Izgledao mi je napola mrtav, ispričala nam je Kristina Kubišta i dodala kako po dolasku na Hitnu, liječnica Hirkić, njezino dijete nije ni pregledala već je rekla sestri da mu da čepić i da moraju ići u virovitičku bolnicu. Dok se ona tresla od straha i neizvjesnosti jer joj je dijete imalo temperaturu gotovo 40 stupnjeva, doktorica Hirkić, tvrdi majka, niti jednom se nije ni okrenula već je cijelo vrijeme nezainteresirano sjedila na prednjem sjedištu.

No najgore je tek uslijedilo. Kada su došli pred bolnicu, ispričala nam je majka, liječnica nije htjela otpratiti bebu na odjel.Otpratio ju je tehničar.

"Sve po pravilima struke"

- Nije mi cilj da spomenuta doktorica dobije otkaz, no vjerujem da bi nadležni trebali poduzeti sve da se ovakvo njezino ponašanje više ne ponavlja jer je neprihvatljivo – zaključila je Kristina Kubišta. 

Prozvana liječnica tvrdi da je postupila po pravilima struke i da je njezino dijete bilo maksimalno zaštićeno. A cijeli događaj je, kaže, zapravo dugogodišnja borba između tehničara i liječnika.