Fotografija: Velika Trnovitica uspornici/Davor Pongračić/CROPIX/Martina Čapo
Velika Trnovitica uspornici/Davor Pongračić/CROPIX/Martina Čapo

Ispred područne škole u Novoj Ploščici bit će postavljeni "ležeći policajci"

Na području Velike Trnovitice provodi se više projekata u isto vrijeme. Između ostalog, mještani Velike Trnovitice i Nove Ploščice dobit će nove zelene otokeVELIKA TRNOVITICA – Ovih dana u Novoj Ploščici, naselju nadomak Velike Trnovitice ispred tamošnje područne škole bit će postavljeni usporivači prometa. Potporu za taj projekt Općina Velika Trnovitica dobila je od MUP-a.

Sigurnost djece

- Postavljenje usporivača koštat će oko 230 tisuća kuna, a MUP-a nam je odobrio 160 tisuća kuna. Ostatak ćemo podmiriti sami, iz općinskog proračuna. Ovakav projekt od velike je važnosti za sigurnost djece, kazao nam je općinski načelnik Ivan Marković dodavši kako vjeruje da će realizacija uslijediti vrlo brzo, kroz veljaču ili najkasnije ožujak.

API IMPORT
API IMPORT

Uvijek aktualna tema u ruralnim dijelovima županije zasigurno je i uređenje poljskih puteva. Ta značajna investicija redovito se provodi i na području Velike Trnovitice.

Održavanje poljskih puteva

- Radni strojevi i traktori sve su teži i veći i naravno da to znači da sve češće moramo popravljati poljske puteve. Godišnje iz proračuna za tu svrhu odlazi najmanje 400 tisuća kuna, pa i pola milijuna kuna. Moramo ih čistiti, prokopavati putne jarke, ali i nasipavati novi šljunak i održavati mostove. No, to je jedini način da seljaci mogu doći do svojih njiva. Sve nam to odrađuje jedna tvrtka iz Garešnice, ističe Marković koji odaje kako su ovih dana nabavili i polupodzemne spremnike za otpad. Riječ je o tzv. zelenim otocima.

- Ministarstvo zaštite okoliša pomoglo nam je u tome. Polupodzemni spremnici bit će postavljeni u Novoj Ploščici i Velikoj Trnovitici. Budući da su spremnici već stigli, uskoro krećemo s njihovom postavom. Naravno, pratiti ćemo vremenske uvjete, zaključio je Marković.