Fotografija: Nabavku pametne klupe inicirala je Općina Veliko Trojstvo/Foto: OŠ Veliko Trojstvo
Galerija
Nabavku pametne klupe inicirala je Općina Veliko Trojstvo/Foto: OŠ Veliko Trojstvo

Ispred Osnovne škole u Velikom Trojstvu osvanula pametna klupa

"Ukupno su postavljene četiri pametne klupe, a planu je i punionica za automobile na električni pogon. Pripremni radovi su već odrađeni, čekamo samo uređaj, tj. punionicu i sami priključak", kazao je načelnikVELIKO TROJSTVO – Još jedna novost koja podiže kvalitetu života u Velikom Trojstvu je nedavno postavljena pametna klupa ispred Osnovne škole Veliko Trojstvo.

Naime, pametna klupa radi uz pomoć solarne energije i postavila ju je Općina Veliko Trojstvo.

Namijenjena djeci i odraslima

- Vjerujemo kako će svima nama i velikima i malima dobro doći, te da ćemo svi zajedno nastojati sve ove lijepe stvari očuvati, radi dobrobiti svih nas, ali i budućih generacija, poručili su iz velikotrojščanske škole.

Pametna klupa namijenjena je djeci, ali i odraslima/Foto: OŠ Veliko Trojstvo
Pametna klupa namijenjena je djeci, ali i odraslima/Foto: OŠ Veliko Trojstvo

Inače, nabavku pametne klupe inicirala je Općina Veliko Trojstvo. Načelnik Marko Kutanjac kazao nam je kako je ovakva kupovina bila njegova ideja.

Školarci na tek postavljenoj pametnoj klupi ispred škole/Foto: OŠ Veliko Trojstvo
Školarci na tek postavljenoj pametnoj klupi ispred škole/Foto: OŠ Veliko Trojstvo

- S obzirom na to da se stalno govori o zelenoj tranziciji i digitalnim oblicima poslovanja, ovo je prvi korak ka tome. Nabavili smo četiri pametne klupe. Zapravo bilo je tri plua jedna gratis. Jedna je postavljena ispred škole, dvije na nogometnog igralištu i jedna na Vidikovcu. U planu je i punionica za automobile na električni pogon. Pripremni radovi su već odrađeni, čekamo samo uređaj, tj. punionicu i sami priključak. Pozicija punionice predviđena je između novog Kulturnog centra i ljekarne, kazao nam je načelnik Kutajac.

Marko Kutanjac, načelnik Velikog Trojstva/Foto: Martina Čapo
Marko Kutanjac, načelnik Velikog Trojstva/Foto: Martina Čapo

Trošak svega navedenog, ali bez punionice je 15 tisuća kuna. Kako doznajemo, cijena je prihvatljiva jer se radi o tvrtci koja se tek probija na tržište za razliku na neke druge tvrtke koje se dugi niz godina bave izradom pametnih klupa i pametnih stanica.