Fotografija: Stjepan Budinski, Mato Šiprak i Igor Brajdić pokraj spomenika u središnjem parku/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Stjepan Budinski, Mato Šiprak i Igor Brajdić pokraj spomenika u središnjem parku/ Foto: Deni Marčinković

Ispravljena nepravda - Ime Siniše Paunovića naći će se na spomeniku u bjelovarskom parku

Siniša je za mene heroj Bjelovara, zajedno s cijelom grupom koja je razminirala velik dio Barutane i tako spriječila katastrofu. Njegovo ime nije na spomeniku jer se nas iz prvog reda nije ništa pitalo, smatra BudinskiNakon 30 godina trebala bi biti ispravljena nepravda te će se ime poginulog bjelovarskog branitelja Siniše Paunovića konačno naći na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u središnjem gradskom parku, zaključak je današnjeg sastanka na kojemu su sudjelovali ratni zapovjednici te predstavnici svih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Inicijativu za zajedničko druženje podržali su svi branitelji/ Foto: Deni Marčinković
Inicijativu za zajedničko druženje podržali su svi branitelji/ Foto: Deni Marčinković

- Siniša je za mene heroj Bjelovara, zajedno s cijelom grupom koja je razminirala veliki dio Barutane i tako spriječila katastrofu. Inače, Siniša Paunović s obitelji je živio u Bjelovaru, a njegovo ime nije na spomeniku jer se nas iz prvog reda nije ništa pitalo. Osobno sam pokrenuo ovo pitanje te smo posjetili i Makarsku, Sinišin rodni grad. Drago mi je što smo na tom putu dobili podršku Grada Bjelovara te će njegovo ime uskoro osvanuti na spomeniku u parku, istaknuo je zapovjednik obrane Bjelovara Stjepan Budinski dodavši da podržava inicijativu da se ovakvi sastanci održavaju jednom godišnje.

Druženje postaje tradicija

Zajedničko okupljanje svih bjelovarskih branitelja pokrenuo je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić, a tu odluku pozdravlja i Mato Šiprak, zapovjednik Kriznog štaba Sjever.

- Drago mi je što se nakon toliko godina prepoznalo da bi se mi branitelji trebali okupiti te razgovarati o problematici koju imamo. Također, trebali bi ispraviti i nepravde poput ove vezane za Sinišu Paunovića, a nadam se da će se ovakvi sastanci nastaviti i u budućnosti, kazao je Šiprak.

Svi sudionici današnjeg sastanka/ Foto: Igor Brajdić
Svi sudionici današnjeg sastanka/ Foto: Igor Brajdić

Zamjenik Brajdić tek je kratko komentirao da je sazvao ratne zapovjednike i branitelje uoči drugog najvećeg kršćanskog blagdana.

- Branitelje svi zovu za vrijeme izbora, a mi to nismo željeli te smo ih pozvali uoči Božića, poručio je Brajdić. Dodajmo i to da je u sklopu današnjeg druženja održana i 3. sjednica Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara. 

Druženje branitelja održano je u Gradskoj upravi/ Foto: Deni Marčinković
Druženje branitelja održano je u Gradskoj upravi/ Foto: Deni Marčinković