Fotografija: Devetomjesečna beba vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena je u bolnicu/Foto: Ante Cizmic/CROPIX (ilustracija)
Devetomjesečna beba vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena je u bolnicu/Foto: Ante Cizmic/CROPIX (ilustracija)

Ispravak informacije od dana 9. lipnja 2021. godine

Objavljujemo ispravak informacije koju nam je poslao punomoćnik Biserke Hirkić, odvjetnik Krešimir Golubić iz Odvjetničkog društva Golubić i ŠikićIspravak informacije od dana 9. lipnja:

"Dana 9. lipnja 2021. na portalu "mojportal.hr" objavljena je vijest pod naslovom "Očajna majka: "Beba mi je skoro umrla, a doktorica je gotovo nije ni pogledala, a kamoli pregledala", a u tekstu je navedeno "Želim upozoriti javnost na sramotno, arogantno, bezosjećajno i krajnje neprofesionalno ponašanje dežurne liječnice u Domu zdravlja Grubišno Polje - Hirkić Biserke"

Nije točno da Biserka Hirkić dijete nije gotovo ni pogledala, nije točno da dijete nije pregledala. Nije točno da su moju stranku čekali, a da ona nije dolazila, nije točno da je lupala vratima vozila hitne pomoći. Nije točno da je nezainteresirano sjedila na prednjem sjedištu. Nije točno da je došlo do gubitka svjesnosti bebe, da su poplavile usne, da je prestao disati, da je izgledao napola mrtav. Nije točno da je tehničar došao do moje stranke i tražio ju da otprati pacijenta na odjel, nije točno da mu je ona odgovorila "Neću". Nije točno da je moja stranka nakon izlaska iz vozila bacila vizir u kantu za smeće, te potom zapalila cigaretu, dok su majka i dijete čekali ne znajući što da poduzmu. 

Majka je s djetetom izašla iz vozila zajedno s tehničarom za koje vrijeme je moja stranka popunjavala protokol. Umjesto da tehničar uđe u bolnicu s majkom i djetetom, stajali su kod ulaza. Majka nije plakala, moja stranka nije palila cigaretu, a nakon nekog vremena tehničar, majka i dijete su ušli u bolnicu, a što su mogli i odmah učiniti jer tako godinama rade.

Nije točno da je moja stranka dolazak u bolnicu u Viroviticu usporila 25 minuta"

Za Biserku Hirkić

punomoćnik 

odvjetnik Krešimir Golubić

Odvjetničko društvo Golubić i Šikić