Fotografija: Dom u Bjelovaru/ Foto: Jutarnji list
Dom u Bjelovaru/ Foto: Jutarnji list

Ispravak informacije od 30. listopada 2021. godine

Objavljujemo ispravak informacije koju nam je poslao Zlatko KraljićIspravak informacija od dana 30. listopada 2021. godine:  

"Temeljem članka 40. Zakona o medijima zahtijevam da objavite ispravak informacija u tekstu pod naslovom „Njegovateljica koja je prijavila bivšeg ravnatelja bjelovarskog doma za ugnjetavanje dobila spor“. 

Razlog otkaza Jelici Romek je Prijava njegovateljice M. Š. za zlostavljanje na radnom mjestu zbog vrijeđanja njezinog ljudskog dostojanstva na temelju etničke pripadnosti i vjere, a nikako zbog „prijave za ugnjetavanje“ kako to netočno navodite u naslovu i tekstu. Nadalje u dokumentu pod nazivom Izvanredni otkaz ugovora o radu obrazloženo je još desetak povreda obveza iz radnog odnosa kao i dano joj Upozorenje uvjetovano skrivljenim ponašenjem iz 2019. godine. Jelica Romek je u 2020. godini od mogućih 262 dana za obračun na redovnom radu provela 73 dana ili 28% radnog vremena tako da Vaš navod o „dugotrajnom ugnjetavanju na radnom mjestu“ je netočan dok je u 2021. godini na radu provela 9 dana u dva i pol mjeseca. Pogrešna tvrdnja je da sam „novom sistematizacijom broj njegovatelja smanjio s 19 na 16" jer Pravilnik o unutarnjem ustroju i sistematizaciji radnih mjesta ne donosi ravnatelj već Upravno vijeće uz suglasnost Ministarstva. Nikada Jelici Romek nisam „naložio premještaj u vešeraj", što je također netočan navod, već sam joj ponudio novi ugovor o radu, jer je stupanjem na snagu nove Sistematizacije premašen potreban broj njegovatelja. Netočna je i Vaša informacija da sam istodobno dvije radnice premjestio na mjesto njegovateljica“ već je to učinjeno u prošloj godini dakle mjesecima prije stupanja na snagu nove Sistematizacije. Da sam „prisiljen na ostavku" nije točno nego sam Zahtjev za razrješenjem podnio zbog izrazito teške zdravstvene situacije prije objave nepravomoćne Optužnice. 

Na kraju molim odgovor o povezanosti Vašeg teksta i moje stranačke pripadnosti iz  2017. godine."

S poštovanjem, Zlatko Kraljić